K&H női liga: a Fradi legyőzte a Győrt

Fotó: www.facebook.com/ftckezilabda

Parádés második félidőt játszva az FTC-Rail Cargo Hungaria 27-25-re legyőzte a Győri Audi ETO KC-t a K&H női kézilabdaliga 7. fordulójában.

Elsöprő lendülettel kezdte a mérkőzést a Győr, amely Kiss Éva védéseinek köszönhetően a kilencedik percben már 5–1-re vezetett. Ekkor időt kért a hazaiak vezetőedzője, Elek Gábor, ami használt a Fradinak. Negyedóra játékot követően Marija Jovanovic egyenlített, de vezeti nem tudott az FTC. A 24. percben 9–9-nél kért időt a vendégek trénere, Ambros Martin. Az utolsó öt minutumra Háfra Noémi érkezett friss erőként a pályára a Ferencvárosba, ami meghozta a várt eredményt hazai részről: két góljával fordítottak a hazaiak (10–9), de a szünetre végül döntetlennel mehettek a felek.

Bíró Blanka 14 védéssel zárta a Győr elleni csatát (Fotó: www.facebook.com/ftckezilabda)

Parádésan kezdte a második játékrészt a Ferencváros. Bíró Blanka hősiesen védett, így a 36. percben Nerea Pena értékesített hétméterese után már 16–12 állt az eredményjelzőn. A fiatal hazai kapus szállította a védéseket, így a 40. minutumban már 19–14-re vezettek Elek Gábor tanítványai. Tapadt a Győr a Fradira, sorozatban három lőtt góllal pedig felzárkózott. A találkozó hajrája kiélezett csatát hozott, mivel az 53. percben Puhalák Szidónia szélről szerzett negyedik találata az ikszet jelentette (21–21). Sikeresebben támadtak, így végül a Kovacsics, Pena és Bíró repítette hazai 27–25-re megverték a címvédő Győrt, aki legutóbb 2015. november 4-én kapott ki a Fraditól a bajnokságban.

Amorim (a labdával) öt gólja is kevés volt a győri sikerhez (MTI Fotó: Czagány Balázs)

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 27–25 (11–11)
FTC:
Bíró B. (14/1 védés), Szikora (3/1 védés) – Kovacsics A. 8 (2), Pena 8 (5), Háfra 3, M. Jovanovic 2, Snelder 2, Márton 1, Faluvégi D. 1, Lukács 1, Schatzl 1
Győr:
Kiss É. (5 védés), Grimsbö (5 védés) – Amorim 5, N. Mörk 4, Görbicz 4 (3), Puhalák 4, S. Oftedal 4, Broch 3, Bódi 1

A bajnokság állása: