K&H női liga: még mindig veretlen a Ferencváros

(Fotó: Fradi.hu/Békefi András )

A Siófok sem tudott pontot lopni a Ferencvárostól. A szombat délutáni találkozón hullámzó játékkal nyertek a fővárosiak.

Büntetőből szerezte meg a találkozó első gólját a Ferencváros Nerea Pena révén, de ezután leginkább a narancsmezes Siófok kezében volt az irányítás. Közel tíz percen át őrizte előnyét a Balaton parti gárda, csupán a Fradi hálóőrén Bíró Blankán múlt, hogy nem távolodott el jobban a vendég gárda (11. perc 5-7). Elek Gábor nem is volt elégedett csapata teljesítményével, – leginkább védekezésével – de időkérésével sikerült felráznia Kovacsicsékat. A hazai védelem feljavult, támadásaik lendületesebbek voltak, ennek köszönhetően a 24. percben már 14-10-et mutatott az eredményjelző. A pihenőre ötgólosra hízott a a fővárosiak előnye (30. perc 16-11).

A második játékrészt ismét a Siófok kezdte jobban, Jezic és Ferenczy góljaival megkezdték a felzárkózást (35. perc 17-14). A vendégeknél a kapusteljesítmény is feljavult, Dedu számtalan ferencvárosi kísérletet hárított, de társai nem tudták ezt kihasználni. A Fradi a félidő derekán hatgólos előnyre tett szert (45. perc 22-16). Úgy tűnt sima végjáték vár a csapatokra, azonban a Ferencváros több hibát vétve ismét magára hozta a jól küzdő Siófokot. Végül a zöld-fehér alakulat három gólt megőrzött, ezzel a bajnoki veretlenségét is.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC 27-24 (16-11)
Ferencváros:
Pena 7 (7), Kovacsics 3, Faluvégi 3, Márton 3, Jovanovic 3, Snelder 2, Szucsánszki 2, Háfra 1, Hornyák 1.
Siófok:
Nze-Minko 7, Jezic 5, Aoustin 3 (1), Böhme 2, Elghaoui 2, Such 2, Maibom 2 (1), Ferenczy 1.

A K&H liga állása: