Kiel: a cseh legenda érkezhet, a dán klasszis távozik

Forrás: www.sport4final.de

Alfred Gislason, a THW Kiel szakvezetője egy interjúban megerősítette, amiről eddig csak találgatások folytak. Eszerint Filip Jicha, a zebrák egykori játékosa várhatóan csatlakozik 2018 nyarától a csapathoz, mint másodedző.

Gislason arról is beszélt, hogy a csapat 33 éves dán beállója, Rene Toft Hansen elhagyja a csapatot, s várhatóan Dániában folytatja a pályafutását. Utóbbi nem teljesen váratlan hír, lévén az már korábban eldőlt, hogy a Rhein-Neckar Löwen német válogatott beállója, Hendrik Pekeler a következő idényben csatlakozik a gárdához.

A szakember azt is hozzá tette, hogy a klub valószínűleg hamarosan szerződést hosszabbít két svéd játékosával, a klasszis jobbszélső Niclas Ekberggel, illetve a fiatal balátlövővel, Lukas Nilssonnal.

Végezetül az izlandi mester arról is beszélt, hogy többnyire csapata a nagyobb nemzetközi tornák vesztese, számos sérülést ezeknek köszönhettek, s most is aggodalommal figyeli a kontinensviadalt, ahol a sérüléséből éppen visszatérő Domagoj Duvnjak fog szerepelni.