Kiel: a klubmenedzser trófeákat vár a vezetőedzőtől

Forrás: Spox.com

A THW Kiel hivatalos honlapján jelent meg egy rövid interjú a csapat vezetőjével, Thorsten Stormmal. A klub első embere beszélt a csapat jelenlegi helyzetéről, gondjairól, s elvárásairól.

A Kiel a legutóbbi idényben a Német Kupát hódította csupán el, míg az előtte való évben trófea nélkül maradt. Nem megszokott szereplés ez a német élklubtól. Felmerül a kérdés, mi a klub közeljövőjéről, illetve a 2019-ig szerződéssel rendelkező Alfred Gislasonról a véleménye a klub vezetőjének.

Alfred címeket akar nyerni, s címeket is kell nyerjen. Ez egy nagy cél ez előtt az új csapat előtt, s én teljes erőmmel támogatni fogom ebben. Viszont szükségünk van új bevételi forrásokra. Annak érdekében, hogy ehhez hozzájussunk, erős nemzetközi márkává kell váljunk. Ez az egyik legfontosabb feladatom, hisz csak így őrizhetjük meg a szerepünket Európában – mondta Storm.

A klubmenedzser beszélt a csapat jelenlegi gondjairól is.

A belső emberek/beállók helyzete jelenti a legnagyobb gondot. Rene Toft Hansen és Patrick Wiencek kiesését jelenleg nem tudjuk pótolni. Ezért szerettem volna már ezen a nyáron a csapathoz hozni Hendrik Pekelert Mannheimből. Ő schleswig-holsteini, s nagyon sokat is fejlődött. Ezen kívül remélem, hogy Domagoj Duvnjak újra egészséges lesz hamarosan, hiszen ő extraklasszis teljesítményt nyújthat. Támadásban viszont jó alternatívát is találtunk mellé Miha Zarabec személyében – fűzte hozzá a vezető.

A klub legfőbb szponzora jelenleg a Star benzinkútlánc, amellyel 2019-ig érvényes szerződése van a klubnak, s ez biztonságot nyújthat a gárdának. Ugyanakkor hosszú idő után feljutott a Bundesliga 2-be a város futballcsapata, a Holstein Kiel is, amelyet szintén támogathat a város anyagilag, így kérdésessé válhat, hogy továbbra is 9,5 millió Eurós költségvetéssel gazdálkodhat majd a kézilabdacsapat?

Az biztos, hogy ha Kielben eddig 4 millióra rúgtak az elérhető szponzori pénzek, most nem lesz hirtelen 8 millió belőlük csak azért, mert a Holsteinnek is szüksége lenne 4 millióra. Emiatt sokkal aktívabbnak kell legyünk a tartományban, illetve egész Németországban – tette hozzá Thorsten Storm.