Kiel: a fél csapat sérült a Veszprém elleni mérkőzés előtt

Domagoj Duvnjak (Fotó: www.thw-handball.de)

Alfred Gislason a közelmúltban többször is megjegyezte, hogy a Kiel szinte mindig megsínyli a nagy tornákat, hiszen ilyenkor számos játékosuk sérülésekkel tér vissza a klubhoz. Úgy tűnik, idén sem lesz másként.

A kieliek közül Marko Vujin egy Baker ciszta miatt idejekorán befejezte az Eb-szereplést, ám ez a legkisebb problémának tűnik a németeknél. Nagyobb gond, hogy a beálló Rene Toft Hansen combsérüléssel bajlódik. A balátlövő Lukas Nilssonnak szintén a combja sérült, s nem egészséges Nikola Bilyk sem. Ráadásul Christian Dissinger sincs edzésben még.

Ami viszont a legnagyobb érvágás lehet Kielben, hogy továbbra is harcképtelen Domagoj Duvnjak, a csapat vezére, s egyben egyik legnagyobb sztárja. Ez azt is jelenti, hogy Alfred Gislason a jobbkezes lövők/irányítók közül egyedül Miha Zarabecnek tudott legutóbb edzést vezényelni. Kérdés, hogy kit tudnak összedrótozni a németek a Veszprém elleni találkozóra. Jelen állás szerint úgy tűnik, Duvnjakot nem.

Gislason korábban kritizálta a horvát szövetséget. Duvnjak rögtön az Európa-bajnokság első mérkőzésén megsérült, úgy, hogy a Szerbia elleni találkozón meggyőző horvát vezetésnél, 3 perccel a vége előtt is pályán volt. Ezt követően a horvát szövetség továbbra sem tett le arról, hogy pályára küldje még az elődöntőben, amiről viszont lemaradt végül a délszláv csapat.