Kielce: a Vardarból érkezik BL-győztes irányító – HIVATALOS

Igor Karacic a következő szezont már a Kielcében kezdi meg (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

A PGE Vive Kielce férfi kézilabdacsapata hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a nyártól három évre leigazolta a Vardar Szkopje horvát válogatott irányítóját, Igor Karacicsot.

A 31 éves játékos 2012 óta erősíti a Vardart, ahonnan 2019 nyarán a lengyel klubhoz csatlakozik. Karacic többszörös macedón bajnok és kupagyőztes a szkopjeikkel, valamint 2017-ben a Bajnokok Ligája trónjára is felülhetett csapatával.

Igor Karacic a negyedik igazolása a Kielcének nyártól. A lengyelek korábban már bejelentették Andreas Wolff érkezését a THW Kieltől, valamint visszatér a Celjénél kölcsönben levő Branko Vujovics. A kapuban pedig a 24 éves Mateusz Korneckivel állapodtak meg, aki a Górnik Zabrzét hagyja ott a PGE Vive Kielce kedvéért.

A Kielcéhez kapcsolatos hír, hogy az együttes jelenlegi világklasszis irányítója, Luka Cindric iránt érdeklődik a Barcelona és a PSG. A francia csapat állítólag 4 millió eurót ajánlott érte, míg a Barcelona ajánlattevését a Kielce elnöke, Bertus Servaas is elismerte.