Kielce: egyik legnagyobb sztárjával hosszabbított a lengyel bajnok

Fotó: www.facebook.com/kielcehandball

Alex Dujshebaev 2022-ig meghosszabbította szerződését a PGE VIVE Kielce csapatával, adta hírül a klub hivatalos portálja.

A 26 esztendős spanyol jobbátlövő jelenleg posztja egyik legjobbja, egyben stabil tagja hazája válogatottjának. Az ősz remekül sikerült a hispán sztár számára, hiszen kiválóan játszott a BL-ben, háromszor került be a hét csapatába, és szeptemberben a hónap játékosának is megválasztották.

Dujshebaev 2017-ben érkezett Kielcébe a Vardar Szkopje csapatától, ahol sikerült elhódítania a Bajnokok Ligája trófeáját. Eredeti kontraktusa 2020-ig szólt, ezt hosszabbították meg a felek újabb két esztendővel.

A klasszis játékos szerződéshosszabbítása remek hírnek számít a lengyel bajnok háza táján, ahol év közben súlyos pénzügyi gondokról szóltak a hírek. A lengyel bajnok a nyáron elengedte az élő szerződéssel rendelkező Dean Bombacot Szegedre, és a napokban érkezett a hír, hogy Vladimir Cupara is elhagyja a csapatot évad végén, és Veszprémbe igazol.

A szerződéshosszabbításon túl a kielcei hívek optimizmusát erősítheti az a tény is, hogy ősszel azt a Bogdan Wentát választották meg a város polgármesterévé, aki korábban a lengyel kézilabda meghatározó alakja volt, és a éveken át a vezette a kielci csapatot is.