Kielce: hivatalosan is elismerte a vezetés, hogy komoly bajban a klub

Fotó: www.facebook.com/kielcehandball

A PGE Vive Kielce hivatalos közleményt adott ki, melyben részletesen beszámol a klub jelenlegi pénzügyi problémáiról, s arról, hogy milyen eszközökkel próbálják meg mindezt orvosolni.

A közleményben mindenekelőtt elismerte a lengyel klub menedzsmentje, hogy pénzügyi gondokkal küzdenek, ám ezek nem akadályozzák meg a csapatot abban, hogy részt vegyenek a 2018/2019-es idény küzdelmeiben. Azt ugyanakkor az írás is kiemelte, hogy az anyagi problémák nem teszik lehetővé, hogy a klub az eddigi szinten tudjon a továbbiakban is működni, iletve tovább fejlődni.

A kielcei egyesület mindent megtett, hogy lefaragja a költségeit, beleértve a játékosok fizetésének 25%-os csökkentését is. Mindezeken túl aktívan keresnek új szponzorokat, illetve próbálnak meg felkutatni új privát pénzügyi forrásokat.

Az egyesület vezetése hangsúlyozta, hogy a klub Európa-szerte népszerűsítette, s ismertette meg az emberekkel Kielce városát, s nyújtott szolgáltatásokat is a város felé, melyek együttes értéke (beleértve a klub által fizetett adót, s bérleti díjakat, valamint kiemelten az egyesület reklámértékét a település számára) meghaladják a város által nyújtott támogatást.

A közlemény zárásképp megjegyzi, hogy jelenleg is tárgyalnak házon belül, próbálnak pontot tenni az egyeztetések végére, valamint remélik, hogy sikerül a jövőben is azon a szinten folytatni a tevékenységüket, ahol azt eddig is tették.