Kielce: hosszabbít a spanyol világklasszis

Fotó: Anna Benicewicz-Miazga/ PGE Vive Kiece

A PGE Vive Kielce hivatalos oldalán adott tájékoztatást arról, hogy 2020-ig meghosszabbítja szerződését a csapattal Julen Aguinagalde, az együttes 36 esztendős világ- és Európa-bajnok beállója.

Aguinagalde 2013-ban érkezett a csapathoz és annak tagjaként 2016-ban elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját. A spanyol klasszis már nem az első játékos, aki meghosszabbította szerződését. Alex Doushebaev, valamint a jelenleg a Celjében kölcsönben szereplő Branko Vujovic is megtoldotta néhány évvel korábbi kontraktusát.

Az új érkezők közül az már korábban bizonyossá vált, hogy a Nantes beállója, Nicolas Tournat, valamint a kieli kapus Andreas Wolff jövőre a lengyel bajnoknál folytatja, Igor Karacic érkezését pedig néhány napja jelentette be a klub.

Várhatóan erős marad tehát a Kielce a következő években is, még ha lesznek is távozói, hiszen Michal Jurecki  Flensburgban, Vladimir Csupara Veszprémben, Filip Ivic pedig a Gummersbach gárdájában játszhat a következő idényben.

Az biztos, hogy beálló poszton remek erőkből áll majd a gárda, hiszen jelen állás szerint a Karalek – Aguinagalde – Tournat hármassal rohamozhatják majd az ellenfelek kapuját.