Kisvárda: angolai balátlövő érkezik

Fotó: Gaspar Dos Santos

A Kisvárda Master Good SE hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolták Isabel Evelize Wangimba Guialót, az angolai válogatott kiválóságát. A játékos a holnapi nap már csatlakozhat is a kerethez.

A 28 esztendős játékos hosszú évek óta képviseli hazája válogatottját a nemzetközi porondon, s részt vett mind a 2012-es, mind a 2016-os olimpián. 2017-ben az afrikai kontinens legjobbjának választották meg az átlövőt.

A Kisvárda lényegében sorcserét hajtott végre az előző szezonhoz képest, hiszen mindössze egy szűk mag maradt meg a tavalyi együttesből. Több, mint 10 játékos távozott a klubtól, a másik oldalon viszont Guialo már a tizennegyedik érkező. Az új igazolások között egyaránt megtalálhatóak rutinos és fiatalabb, kevésbé ismert játékosok is. A Kisvárda és a teljes hazai élvonal naprakész átigazolási listája ITT elérhető.

Érdekesség, hogy mai állás szerint Guialo lehet a 72. külföldi játékos az idei évadban a magyar első osztályú klubok felnőtt kereteiben. Vele együtt a légiósok átlagos száma klubonként több, mint öt, ám ők nagyon egyenetlenül oszlanak meg az egyesületek között. Több klub főképp hazai játékosokra épít, míg a légiósok mintegy fele 3 hazai klub kötelékéhez tartozik, azaz több eltérő, ám egyenként is érdekes klubfilozófiával, s játékospolitikával találkozhatunk a legjobbak között.