Lékai Máté: túl az első trófeán

Vladan Matic után a Celjéből Lékai Mátét is sikerült szóra bírnunk. A friss Szlovén Kupa győztes irányító a fináléban elszenvedett sérülése mellett csapattársairól, és a válogatottról is beszélt.

Hétméteres: Először is gratulálunk a hétvégi kupagyőzelmetekhez. Jól tudjuk, hogy ez volt első felnőtt trófeád?
Lékai Máté: Köszönjük szépen. Igen, így van, ez volt az első aranyam felnőtt mezőnyben.

Forrás: http://www.rk-celje.si/
Forrás: http://www.rk-celje.si/

Hétméteres: A döntő mérkőzésen sajnálatos sérülést szenvedtél. Mi történt? Mit mondanak az orvosok a következő időszakra?
Lékai Máté: Az egyik lövés közben ütés érte a kezemet, és sajnos eltört a hüvelykujjam alatt, ezért meg kellett műteni. Ha minden jól megy, 6 hét lesz a felépülési idő.

Hétméteres: Első légiós évedet töltöd karriered során. Milyenek a szlovéniai tapasztalataid? Hogy érzed magad a Celjénél?
Lékai Máté: Csak pozitív benyomásaim vannak, mindenki nagyon kedvesen fogadott, nagyon jól érzem itt magam.

Hétméteres: Tavaly sokakat megleptél azzal, hogy elhagytad Szegedet. Mi volt a váltás oka, illetve mi döntött éppen a Celje mellett?
Lékai Máté: Szerettem volna magam kipróbálni új környezetben, egy másik országban, megismerni egy másfajta kézilabda kultúrát, és minden szempontot figyelembe véve a Celje ajánlata volt a legvonzóbb. Az edző, Vladan Matic már régóta szeretett volna a játékosai között tudni, ez is fontos szempont volt, meg nyilván a BL is. És mégsem vagyok olyan távol Magyarországtól.

Forrás: http://www.rk-celje.si/
Forrás: http://www.rk-celje.si/

Hétméteres: A magyar szurkolók szeme elől kissé eltűntél, nem látunk téged még a tv-ben sem játszani, úgyhogy kérlek, mesélj egy kicsit. Hogy érzed, szakmai téren milyenre sikerült az első éved? Mennyit vagy pályán?
Lékai Máté: Azért remélem, nem tűntem el teljesen, hiszen a BL meccseket van lehetőség nézni, valamint a válogatott meccseken is ott vagyok. Szakmailag remélem előreleptem, bár ezt nem az en tisztem eldönteni. Sok játéklehetőséget kapok, bízik bennem az edző, remélem ezt a bizalmat sikerült meghálálnom. Két ballövőnk sajnálatos sérülése miatt sokat játszom ezen a poszton is.

Hétméteres: Többen hozzád hasonlítják Sebastian Skube játékát. Nyáron őt is leigazolta a Celje, csapattársak lettetek. Milyen vele együtt játszani? Riválisok vagytok?
Lékai Máté: Igen, valóban hasonló a felépítésünk és a játékstílusunk, mégsem vagyunk riválisok, nagyon jó a viszonyunk. A szezon folyamán rengeteget voltunk együtt a pályán, és remekül megértettük egymást.

Hétméteres: Szerinted a szlovén élcsapatok milyen erősségűek a magyarokhoz képest? Hol végezne a Celje az NB I-ben?
Lékai Máté: Szerintem kiegyensúlyozottabb a mezőny, az első 4-5 csapat harcban lenne Magyarországon a Veszprém mögötti pozícióért.

Forrás: http://www.rk-celje.si/
Forrás: http://www.rk-celje.si/

Hétméteres: Kik a barátaid a csapaton belül?
Lékai Máté: A legjobb kapcsolatom Gasper Marguccsal van, de mindenkivel jó a viszonyom, nagyon jó a csapategység, jó hangulat van az öltözőben.

Hétméteres: Tervezed, hogy a jövőben erősebb bajnokságba igazolj, esetleg visszatérnél hazánkba?
Lékai Máté: Természetesen nem zárok ki semmilyen lehetőséget; sem azt illetően, hogy erősebb bajnokságba, sem pedig azt, hogy haza igazoljak.

Hétméteres: Ha nyugati bajnokságba mennél, melyik ligát választanád (Bundesliga, LNH, Asobal, stb.)?
Lékai Máté: Franciaországba igazolnék legszívesebben.

Hétméteres: Mit gondolsz, mire lehet képes a magyar válogatott a jövőben?
Lékai Máté: Mindenképp szeretnénk ott lenni az elkövetkezendő világversenyeken, a fő cél a riói olimpia. Nagyon remélem, hogy végre nekünk is kijön a lépes, és sikerül valami nagyobb eredményt elérni.

Forrás: http://www.rk-celje.si/
Forrás: http://www.rk-celje.si/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here