Lengyel válogatott: Talant Dujshebaev lemondott kapitányi posztjáról

Ahogyan arról honlapunk is beszámolt, a lengyel férfi kézilabda-válogatott döntetlent játszott hazai pályán Fehéroroszországgal Eb-selejtezőn, így biztossá vált, hogy Lengyelország nem lesz ott a 2018-as horvátországi Európa-bajnokságon. Ennek okán vasárnap késő este bejelentette lemondását a nemzeti együttes szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev.

? Én vagyok a felelős az eredményekért, így vállalnom kell a felelősséget ? nyilatkozta a lengyel médiában Talant Dujshebaev.

A kirgiz szakember 2016 tavasza óta a lengyel szövetségi kapitány. A lengyelországi Eb után jelölték ki, mivel Dujshebaevet éppen akkor küldték el a magyar kispadról. A riói olimpián elődöntőbe juttatta gárdáját, ott azonban a később győztes Dánia állta útjukat, majd a bronzmérkőzésen Németországtól is kikaptak.

A franciaországi világbajnokság katasztrofálisra sikerült a megfiatalított együttessel, a 17. helyen végeztek. Az Eb-selejtezőkön még nincs győzelmük a lengyeleknek, első pontjukat most szerezték meg a fehéroroszok ellen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here