Lidl Starligue: a PSG győzelemmel hangolt a Veszprém elleni BL-meccsre

Gensheimer a Veszprémi győztes gólja után ismét remekelt (fotó: https://www.facebook.com/LidlStarligueOfficiel)

Rangadót rendeztek szerda este a francia kézilabda-bajnokságban, a PSG a Montpelliert fogadta. A Dunkerque -amelyben Nagy Kornél 3 gólt szerzett- kezd kilábalni a gödörből, miután idegenben verte az PAUC csapatát. A Chambéry kiütötte a Cessont, a Saran és az Irvy nem bírtak egymással. A Saint-Raphael nagy csatában elvitte a pontokat Toulouse-ból, ahogy a Nimes is a Créteil otthonából.

Gensheimer a Veszprémi győztes gólja után ismét remekelt (fotó: https://www.facebook.com/LidlStarligueOfficiel)
Gensheimer a Veszprém elleni győztes gólja után ismét remekelt (fotó: https://www.facebook.com/LidlStarligueOfficiel)

A PSG-Montpellier mérkőzés rangadóhoz méltóan kezdődött. Mind a két csapat kemény védekezést húzott fel a hatos vonala elé, amelyek mögött, Omeyer és Gerard is remekeltek. Mind a két együttes jól játszott, a Montpellier tapadni tudott a fővárosi sztárcsapatra (19. perc 7-7). A vendégek szervezett játéka hatásos volt, 10-11-nél ismét vezetni tudtak. Ezt megelégelte Serdarusic mester. A bosnyák származású edző időkérése jó hatással volt a párizsi gárdára, mely zsinórban három gólt lőve visszavette a vezetést, ezáltal kétgólos előnnyel vonulhatott a szünetre.

A második félidőt Nikola Karabatic góljai nyitották, így hirtelen öt találatra nőtt a fővárosiak előnye. Ez az differencia biztos vezetésnek számított, mert a Montpellier nem tudott közelebb férkőzni, csak fellángolásokra futotta az erejükből. A PSG nem lassított a tempón, és  az 53. percben már hét találattal jártak ellenfelük előtt. A Gensheimer és Nikola Karabatic vezette fővárosi alakulat magabiztos sikerrel hangolt a hétvégi Veszprém elleni rangadóra.

PSG Handball-Montpellier HB 31-25 (15-13)
PSG:
Omeyer (15 védés, 40%) – Gensheimer 9 (5), N. Karabatic 8, L. Karabatic 5, Narcisse 4, Kounkoud 2, Abalo 2, J. Nielsen 1
Montpellier:
Portner (7 védés, 31 %), Gerard (5 védés, 25%) – Grébille 7, Causse 4, Truchanovicius 3, Anquetil 2, D. Simonet 2, Kavticnik 2, Fabregas 2, M. Zvizej 1, Dolenec 1 (1), Toumi 1

További eredmények:

Pauc Handball-US Dunkerque HB 31-35 (15-16)
Cesson Rennes MHB-Chambéry Savoie HB 22-33 (13-16)
USM Saran HB-US Ivry 32-32 (12-17)
Fenix Toulouse HB-Saint-Raphael VHB 24-26 (15-15)
US Créteil HB-Usam Nimes 25-29 (10-15)

A bajnokság jelenlegi állása:

LNH_2016.11.23.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here