Lidl Starligue: javított a PSG és a Nantes

Mikkel Hansen (Fotó: www.facebook.com/PSGHand)

Az előző fordulóban elszenvedett vereségük után a PSG és a Nantes is győzelemmel hangolt a hétvégi Bajnokok Ligája mérkőzésére, a Montpellier pedig továbbra is a tabella élén áll.

Kevés gólos mérkőzésen, de magabiztosan és végig vezetve sikerült felülkerekednie a listavezető Montpellier-nek a Massyn. A Bajnokok Ligájában is kiváló formát mutató csapat a második félidő elején húzott el ellenfelétől, bebiztosítva ezzel a megnyugtató különbséget.

A HBC Nantes szoros mérkőzést játszott a Sarannal, de David Balaguernek és Kiril Lazarovnak köszönhetően – együtt a nantes-i csapat góljainak közel felét dobták – sikerült végül kétgólos győzelmet elérniük hazai pályán. A Szeged ellen a hétvégén rendkívüli formát mutató Faluvégi három góllal vette ki részét a Nantes sikeréből.

A Paris Saint-Germain is tanult hibájából, és bár a félidőben még fej-fej mellett haladtak a Rennes-nel, a második félidő közepére már hétgólosra duzzadt Mikkel Hansenék előnye, amelyet a mérkőzés végéig megtartottak a Veszprém elleni visszavágóra készülő világsztárok.

Eredmények:

PSG Handball – Cesson Rennes MHB 32-25 (14-13)
HBC Nantes – USM Saran HB 31-29 (17-14)
Saint-Raphael VHB – US Ivry 35-25 (15-10)
Chambery Savoie – Tremblay en France 33-29 (16-13)
Massy EH – Montpellier HB 15-21 (6-9)

A bajnokság állása: