Ljubomir Vranjes: a győzelem olyan, mint a drog, függővé tesz

Ljubomir Vranjes (Fotó: Vehirsport.hu, Zatkalik Dániel)

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém újonnan kinevezett vezetőedzője a Vehirsport.hu-nak adott hosszabb interjút, amelyben beszélt a Veszprémbe kerülésének miértjeiről, arról, hogy a játékosokon kívül kikre szeretne még hatni az edzésmódszereivel, miként szeretné a fiatal és rutinos kézilabdázók egyvelegét tökéletessé fejleszteni, és a végén elmondja mi a csapat igazi terve az idei idényre nézve.

Vranjes azzal kezdte mondandóját, hogy miként döntöttek feleségével a magyar rekordbajnok mellett. Vonzó volt számukra Budapest, és két gyermekük miatt is a magyar fővárosban keres lakást. Nem mellesleg, Veszprém közelsége a fővároshoz sem volt utolsó szempont az új edzőnek. A szövetségi kapitányi poszttal együtt ez egy felülmúlhatatlan ajánlat volt a számára.

Vranjes szerint az igazán fontos dolgok fejben dőlnek el, ezért a csapatépítő foglalkozásokba bevonta a játékosok feleségeit és barátnőit. Szeretné elkerülni, hogy esetleges negatív hatás érje a sportolókat otthonról, hogy például a játékos kedvesének nem tetszik a svéd edző edzésmódszere, így párja negatív gondolatokkal a fejében jön edzésre. Így próbál mindenkivel szoros kapcsolatot kialakítani Vranjes mester.

A hazai felkészülési torna Vranjes számára tényleg a felkészülésről szólt. (fotó: Tál Dominik, Vehirsport)

Elárulta, hogy a hazai pályán megrendezett Handball City Fesztivált teljes mértékben kísérletezésre szánta. Bátran bedobta a fiatalokat a mély vízbe, főképp Győri Mátyást és az újoncokat, hogy szokják a légkört a BL-résztvevő ellenfelek ellen. Ehhez pedig minél több időt kell a pályán tölteni. Felhozott egy példát a régi csapatából, mégpedig Hampus Wannéét, aki fiatal kora ellenére Vranjes edzésmódszerei miatt nem ijedt meg a BL négyes döntőjében zajló büntetőpárbajban sem.
Megjegyezte, hogy sokan lebecsülik őket Pálmarsson távozása miatt, de úgy gondolja, hogy kemény munkával – és ha a csapat együtt dolgozik, és együtt küzd – bármilyen sztárt könnyen tudnak majd pótolni.

Miben hozhat újat Vranjes?

Azt szeretné elérni, hogy minél nehezebben lehessen olvasni a bakonyiak játékát. Szerinte előre lehetett tudni mit fog játszani a Veszprém az adott meccseken, ezen változtatni akar. Hosszú ideig gondolkodik a veszprémi kispadban, ez idő alatt a lehető legtöbbet hozza a csapatból.
Vannak új ötletei a mesternek, de egyenlőre még csak a lerohanások számát növelte, hiszen a játékosok túl fáradtak a kemény felkészülés miatt, amivel persze az a célja, hogy a csapat tavaszra érje el csúcsformáját.

A saját filozófiájával zárta a beszélgetést a 166 cm magas edző. Mégpedig azzal, hogy számára a győzelem olyan, mint a drog, és ő függővé vált.

A teljes interjú elolvasható ide kattintva.