LNH: A PSG majdnem pontot vesztett (VIDEÓ)

Fotó forrása: www.lnh.fr

A francia bajnokság 19. fordulójának utolsó mérkőzésén a PSG a Nantes csapatát fogadta. A Mikkel Hansen vezette hazaiak otthon tartották a győzelemért járó két pontot, de nem sok hiányzott a vendégeknek, hogy megtréfálják a fővárosi együttest.

Nagy harc volt a pályán a győzelmért (Fotó: TeamPics/PSG)
Nagy harc volt a pályán a győzelmért
(Fotó: TeamPics/PSG)

Rögtön a találkozó elején a hazaiak tűntek kezdeményezőbbnek, ennek köszönhetően ők is voltak előnyben (5. perc: 4-1). Bár a Nantes felvette a párizsiak ritmusát, folyamatosan rohanhattak az eredmény után. Az első félidő döntő részében a vendéglátók három-négygólos vezetése érvényesült. A szünet előtti utolsó öt minutumban sikerült a felzárkózás Valero Riveráéknak, azonban fórt már nem tudtak kialakítani (17-17).

Álmosan kezdte a  második játékrészt a PSG. Magukhoz képest szokatlanul  sok hibával játszottak a Nikola Karabaticot még nélkülözni kényszerülő hazaiak. Ezt ki tudta használni a Nantes, egygólos előnynél azonban több ziccert rontottak, vagy inkább Omeyer védett bravúrral, melyek után Abalo és Onufriyenko könnyű találatokat szerzett. Így a vendégek helyzeteiből a hazaiak építettek ki háromgólos előnyt (39. perc: 25-22). Ettől függetlenül a találkozó hátralevő részében sem roppantak össze Alberto Entrerríosék, és rohantak a PSG után. Ennek eredményeként az 53. percben visszavette a vezetést a Nantes Rivera sikeres büntetője után (31-32), de ismét nem jól sáfárkodtak helyzeteikkel Thierry Anti tanítványai. Így a mérkőzés végén a Mikkel Hansen és Thierry Omeyer vezette PSG-játékosok járhattak örömtáncot a parketten.

PSG Handball – HBC Nantes 34-33 (17-17)
PSG:
Omeyer (14 védés, 30%) – M. Hansen 10 (2), Narcisse 7, Abalo 6, Onufriyenko 5, Honrubia 3, Vori 2, M’tima 1
Nantes:
Skof (11/1 védés, 28%), Salmon (-) – Komogorov 9, Balaguer 7, V. Rivera 3 (2), Tournat 3, S. Ivic 2, Nyateu 2, Bundalo 2, A. Entrerríos 2, Camarero 1, Delecroix 1, R. Salinas 1

A 19. forduló további eredményei ITT MEGTALÁLHATÓK.

A bajnokság jelenlegi állása:

Képkivágás

A forduló öt legszebb gólja:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here