Magyar Kupa: Fazekas parádéjával négy között a Füred

Fazekas Nándor bravúrjaival jutott négy közé a Balatonfüred (Fotó: Faragó Imre)

Végletekig szoros csatát hozott a Balatonfüred és a Tatabánya összecsapása pénteken este. A Magyar Kupa négy közé jutásért vívott harcban a fürediek örülhettek a mérkőzés végén.

Az első játékrészben a vendégek szája íze szerint alakult a találkozó, hiszen az elején már háromgólos előnyre tettek szert (6. perc 0-3). Ezt az előnyt az első játékrész végéig meg is őrizték Ilyés Ferencék (30. perc 12-15).

A második félidőben már fordult a kocka, pillanatok alatt kiegyenlítettek a Balaton-partiak. Sokkal jobban védekezett ekkor a Balatonfüred, mögötte pedig a rutinos Fazekas is kiváló formában védett, ami a végjátékban mutatkozott meg igazán. Az utolsó percekben egy-két góllal vezettek a hazaiak, többször esély nyílt – emberelőny és büntetők – a Bányász számára a felzárkózásra, de Fazekas rendre útját állta ezeknek a kísérleteknek. Végül egygólos füredi győzelemmel zárult a mérkőzés.

Balatonfüredi KSE – Grundfos Tatabánya KC 24-23 (12-15)

Jegyzőkönyv később.

Ezzel még nem teljes a debreceni négyes döntő mezőnye, hiszen március 6-án dől el, hogy a Veszprém, Szeged és Balatonfüred trióhoz a Balmazújváros vagy a Csurgó csatlakozik.