Magyar válogatott: küzdelmes meccsen kikaptunk a svédektől

Bodó Richárd (Archív fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

Nem sikerült az újabb pontmentés, a magyar férfikézilabda-válogatott 31-29-es vereséget szenvedett Partillében Svédország ellen.

Az első félidőben öt-, a másodikban négygólos hátrányból egyenlített a magyar csapat. A vezetést nem tudták átvenni Lékai Mátéék, a svédek végig kontrollálták a találkozó alakulását.

Vesztes főpróbát tartottak Ljubomir Vranjes tanítványai a számunkra szombaton Dánia ellen kezdődő Európa-bajnokság előtt, azonban biztató jelekből nem volt hiány a mérkőzésen.

Bodó átlövésgóljai élményszámba mentek, mint ahogy Bartók és Lékai is fontos pillanatokban talált be. A kapuban ezúttal Borbély Ádám volt végig a pályán, akinek voltak jó periódusai, de a svéd kapusok, előbb Appelgren, majd Palicka teljesítménye elhomályosították.

Meglehetősen sok ziccer maradt ki, amennyiben ezekben javulni tud a magyar nemzeti csapat, akkor bizakodva futhat ki a pályára Horvátországban az elkövetkezendő hetekben.

Svédország – Magyarország 31–29 (18–14)
Svédország:
Appelgren (6/1 védés), Palicka (9 védés), Thulin (-) – Jeppsson 8, Tollbring 5 (3), Gottfridsson 4, Lagergren 3, Jakobsson 3, J. Nielsen 2, Wanne 2, Ekberg 1, Pettersson 1, Arnesson 1, L. Nilsson 1
Magyarország:
Borbély (8/2 védés) – Bartók D. 6, Bodó 5, Juhász Á. 5 (3), Lékai 5 (1), Balogh Zs. 2, Jamali 2, Hornyák P. 2, Ligetvári 1, Ancsin 1