Már nem Sótonyi ül a Csurgó kispadján

A volt válogatott szakember három évet töltött a csurgói kispadon (Fotó: cskk.hu)

A csúfosnak mondható, múlt hétvégi EHF-kupa kiesést követően mondott le a Csurgó vezetőedzői posztjáról Sótonyi László, amelyet a klub vezetői elfogadtak. A szakmai munkáért ideiglenesen a másodedző, Bencze József felel.

A Balatonfüredről érkező szakember három évet töltött új állomáshelyén a Csurgói Kézilabda Klubnál. Ebben az időszakban egy negyedik és két ötödik helyet ért el, összesen 120 mérkőzésen vezényelte a somogyiakat.

A klub közleményéből kiderül, hogy az előző szezonban a Magyar Kupában bejutottak a legjobb négybe, míg az EHF-kupában két alkalommal is az utolsó, harmadik selejtezőkör jelentette a végállomást. Előbb a német Magdeburg, majd a spanyol Anaitasuna ellenfeleként.

A stabil eredmények mellett a tréner óriási szerepet vállalt abban, hogy az utánpótlás nevelésben nagyot lépjenek előre, hiszen irányítása alatt rengeteg fiatal kapott szerepet felnőtt együttesben, akik közül öten mára már alapemberekké nőtték ki magukat.

A szakmai munkáért ideiglenesen az eddigi másodedző, Bencze József felel, akinek a munkáját Klemen Cehte segíti, várhatóan a szerdai Budakalász elleni hazai bajnoki rangadón is ők irányítanak majd.