Mayer Szabina: Bármire képes lehet a válogatott

fotó: az Alba Fehérvár Facebook-oldala

Az Alba Fehérvár pénteken az MTK-t fogadja a női Magyar Kupa harmadik fordulójában. A fehérváriak idei szezonjáról, valamint a válogatottról kérdeztük a gárda beállóját, Mayer Szabinát.

Térdsérülés miatt az előző szezon végén tért vissza a pályára a 29 esztendős beálló.
“Hál istennek, semmi baja már a térdemnek. Elek Lászlónak (a Telekom Veszprém utánpótlásának az erőnléti edzője, a szerk.) nagyon sokat köszönhetek, ha ő nem lett volna, akkor nem tudok pályára lépni a sérülésem után hat hónappal” – mondta el Mayer.

A szezont nem kezdte jól a Fehérvár, de a legutóbbi három találkozón öt pontot is szerzett a csapat.
„Minden évkezdés nehéz, egy-egy góllal kaptunk ki, a szerencse sem állt mellénk. Utána azonban győzni tudtunk Debrecenben, ami kevés csapatnak sikerül. Mérkőzésről-mérkőzésre jobbak leszünk. A nyáron érkező orosz játékosaink beilleszkedése is jól sikerült, ők orosz-magyar tolmácsot kaptak.”

És hogy mik az Alba idei céljai?
“A Magyar Kupában mindenképpen szeretnénk továbbjutni az MTK ellen, jó lenne bejutni a négyes döntőbe. A bajnokságban pedig egy olyan helyezést elérni, ami nemzetközi kupaindulásra jogosít majd minket.”

fotó: az Alba Fehérvár Facebook-oldala

Az Alba Fehérvárt a HUC-Sport öltözteti, Mayer Szabinát pedig már hosszabb ideje külön is szponzorálja a cég.
“Nekem, ha valaki azt mondja Magyarországon, hogy hummel, akkor egyből Kocsis György jut róla az eszembe, akiben egy nagyon korrekt embert ismertem meg. Amióta eljöttem Győrből hummel cipőben játszok, illetve szeretem a ruházatát, a mérkőzésen használt aláöltözéket és a téli ruhákat. Nagyon köszönöm a HUC-Sportnak a támogatást, teljes megelégedéssel beszélhetek róluk. “

A női válogatott dán szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen legfrissebb, 28-as válogatott keretében is találkozhatunk Mayer Szabina nevével.
„Koszovó és Fehéroroszország ellen ott voltam a keretben, de nem ment igazán a játék, mivel nem sokat voltam pályán az előtte lévő időszakban a klubomban. Reméltem tehát, hogy most bekerülök a névsorba, ami sikerült is. Úgy gondolom, ha Fehérváron rendszeresen játszani fogok, akkor ott lehetek majd a decemberi világbajnokságon. A németországi viadalon erős csoportba kerültünk, de bármire képesek lehetünk” – nyilatkozta Mayer Szabina.

(x)