Metz: francia világbajnok és norvég válogatott játékos is célkeresztben – Sajtóhír

Forrás: http://www.brest-bretagnehandball.fr

A Metz Handball csapatából már biztosan távozik Laurisa Landre, a csapat világbajnok beállója. A pótlására több név is felmerült a csapatnál, de úgy tűnik, más poszton is minőségi erősítés érkezhet.

A francia bajnok évek óta dolgozik azon, hogy felzárkózzon Európa közvetlen elitjéhez. Az elmúlt szezonban már el is jutottak a BL negyeddöntőjéig, s a klubnál már most dolgoznak azon, hogy jövőre is ütős csapatot tudjanak pályára küldeni. A már biztos távozó Laurisa Landre helyére francia források szerint többen is esélyesek. Közülük az egyik Astride N’Gouan, A Brest 26 éves beállója, aki szintén világbajnoki címet nyert a francia nemzeti csapattal, a másik pedig Kari Brattset, a norvég válogatott játékosa. A Metz elnöke elismerte, hogy előbbivel tárgyalásban állnak, ám azt is, hogy több jelöltjük van a posztra.

Szintén francia forrás szerint Astride N’Gouan mellett a Metz érdeklődik egy másik friss francia világbajnok, Gnonsiane Niombla iránt is. A kiváló átlövő jelenleg a román CSM Bucuresti játékosa.