Mikkel Hansen is támogatná a támadóidő bevezetését

Mikkel Hansen Forrás: www.hbold.dk

A világsztár egy interjúban beszélt arról, hogy a híve lenne néhány szabálymódosításnak, többek között a passzív játék megreformálásának.

Bár alig egy év telt ez azóta, hogy a kézilabdában jelentős szabályváltozások léptek életbe, úgy tűnik, nem mindenki elégedett a módosításokkal. Mint arra emlékezhetünk, nemrég lépett életbe az a szabály, mely szerint azt követően, hogy a játékvezető felemelt kezével jelezte egy támadásnál a passzív játékot, a támadó csapatnak (legfeljebb) 6 passzra van lehetősége, s ezt követően a labdabirtoklás átkerül a másik csapathoz.

A PSG Handball dán klasszisa a kosárlabdát hozta fel példának, ahol ez a kérdés már régen megoldódott a 24 másodperces támadóidővel, a kézilabdában viszont egy gyengébb ellenfélnek is gyakran egy perce van a támadásra.

Játékosként gyakran az az érzésed, hogy egy teljes örökkévalóság telik el, amíg a másik csapatot hagyják játszani – tette hozzá Hansen.

A játékos hozzáfűzte még, hogy a jelenlegi keretek között nagyon kemény a játékvezetők munkája, s túl sok olyan eset fordul elő, amikor mérlegelni kénytelenek. Hansen emiatt több egyértelmű, rögzített szabály alkalmazását tartotta célravezetőnek, ami csökkenthetné a játékosok frusztrációját is a játék során.

A skandináv klasszis az interjú során jelezte azt is, nem pontosan látja, hogyan működhetne mindez a jövőben.

Hozzátehetjük, a támadóóra esetleges bevezetése magával vonzhatná a tiszta játékidőt is, hiszen jelen pillanatban a kézilabdában ( a kosárlabdával, s még több más sportággal ellentétben) csak akkor áll meg az óra, ha azt a játékvezető elrendeli.