MKSZ: Ilyés Ferenc elnöki megbízott lett

Ilyés Ferenc (Fotó: Faragó Imre)

Július 1-jétől a Magyar Kézilabda Szövetség határon túli magyar kézlabdáért felelős elnöki megbízottjaként dolgozik a székelyudvarhelyi születésű Ilyés Ferenc, a magyar válogatott és a Grundfos Tatabánya játékosa. 

– Ilyés Ferenc a magyar kézilabdázás nagy értéke, játékosként és emberileg is, a Magyar Kézilabda Szövetség számára pedig fontos cél, hogy a határon túli magyar kézilabdázást is segítse minden lehetséges eszközzel – mondta el Kocsis Máté, az MKSZ elnöke. – Ilyés Ferenc feladata egyrészt a határon túli magyar kézilabda-klubok, utánpótlás-nevelő műhelyek feltérképezése, felmérése lesz, ezen kívül a tapasztalatai, észrevételei alapján egységes koncepció mentén szeretnénk segíteni az erdélyi, a kárpátaljai, a felvidéki és a délvidéki magyar kézilabdázást. 

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy segíthetem a határon túli magyar kézilabdát, erdélyi, székelyföldi magyarként – emelte ki Ilyés Ferenc. – Már a napokban megkezdem a munkát, elsőként Székelyföldre utazom, hiszen tudom, hogy milyen fontos a magyarok számára az anyaországon kívül is a kézilabda.

(Forrás: keziszovetseg.hu)