Möbelringen-kupa: csak megszorongatni sikerült az orosz csapatot

Kovács Anna (forrás: keziszovetseg.hu)

A magyar válogatott szinte végig hátrányban játszott, ám ennek ellenére az utolsó percekig valós esélye volt arra, hogy ne vesztesen hagyja el a pályát. Végül ez nem sikerült.

Gólparádéval kezdődött a mérkőzés, s ebben az oroszok jártak az élen, így 10 perc elteltével Kim Rasmussennek ki kellett kérje az első idejét (5-8). Innen fel is zárkózott a csapat, de rendre visszaállt a 3 gólos differencia (9-12). Továbbra is maradt ez a száguldás, védekezés viszont nem volt a pályán, s a mieinknél hiányzott a kapusteljesítmény is. Már néggyel is mentek az oroszok, mikor a magyar kapitány ismét időt kért (14-18), s ettől kezdve ismét feljavult a teljesítményünk. Görbicz a végén kihagyta a második büntetőjét is, így egy gólos hátrányban mentünk a szünetre.

A második félidő úgy folytatódott, ahol az első zajlott, a kapusok most sem találkoztak a labdával, viszont Kovacsics parádézott elöl. Ez sem volt elég, ismét nőni kezdett a különbség (22-25). Innen visszajöttünk egyre, s ekkor kért időt Trefilov mester (24-25). Az időkérés használt, már az öt gólért is támadhatott az orosz csapat. Ezt végül el is érték az 52. percben (26-31). Már hat is volt közte, de innen feltámadt a magyar csapat, s az 56. percben már egy gólos hátránynál kért időt az orosz edző (31-32). Innen sajnos az oroszok mozdultak el, s Kovacsics fontos pillanatban hetest hibázott. A végén már nem tudtuk ugyan behozni a hátrányt, de nem vallott szégyen a válogatott.

Magyarország – Oroszország 33-35 (17-18)
Magyarország:
Kovacsics 8 (2), Schatzl 7, Klivinyi 4, Lukács 3, Bódi 2, Háfra 2, Tóth G. 2, Szekeres 2,  Szöllősi-Zácsik 1, Görbicz 1, Kovács A. 1 (1)
Oroszország:
Dmitrieva 8 (1), Vyakhireva 6, Managarova 4,  Punko 3, Vedekhina 3, Makeeva 3, Kochetova 3 (3),   Samokhina 2, Sabirova 2, Petrova 1