Möbelringen-kupa: szűk magyar győzelem Dél-Korea ellen

(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

Dél-Korea válogatottja ellen vívta utolsó mérkőzését a magyar válogatott a norvégiai Möbelringen-kupán. A magyar válogatott a sikerével a harmadik helyet szerezte meg a tornán.

Klivinyi rossz lövésével indult a találkozó, majd Kisfaludy már betalált, amivel vezetett a válogattunk a meccs elején. Görbicz törte szét majdnem a felső lécet, de a kipattanó utáni támadásból már betalált a győri karmester. 3-3-nál egyenlítettek az ázsiaiak, majd Janurik Kingának kellett védenie, hogy ne vegyék át a vezetést (7. perc 3-3). Tóth Gabriella jobbátlövőből vette vissza a vezetést, de hamar jött a koreai válasz. Görbicz álompasszt adott Kisfaludynak, aki gólja után ismét kettővel el tudtunk lépni. Kicsit döcögött a támadójátékunk a félidő közepén, és a koreaiak ki tudtak ismét egyenlíteni. Szőllősi-Zácsik érkezett a padról, és rögtön góllal vétette észre magát (18. perc 7-7). Ryu talált be lerohanásból koreai részről, amivel átvették a vezetést először a meccs folyamán (20. perc 7-9). Kim Rasmussennek a 21. percben háromgólos koreai fórnál már másodszor kellett időt kérnie. Görbicz tört meg egy nagy gólcsendet, és a feljavuló védelmünknek köszönhetően támadásban is eredményesek voltunk, és a 29. percben már mi vezettünk (11-10). A félidő vége jól sikerült, és Tóth góljával nálunk volt az előny a szünetben.

Dél-Korea kezdett két gyors góllal a fordulás után. Nem jött jól a szünet, mert egy 0-3-mas futásban voltak az ázsiaiak (34. perc 13-15). Gávai öt és fél perc után szerezte meg a második félidőben az első gólunkat. Támadásban sok hibát vétettünk, de Görbicz üres kapura gólt tudott szerezni. A sok eladott labdánkat megbüntették a koreaiak, és három góllal megléptek (42. perc 15-18). Tartották az előnyüket az ázsiaiak, még akkor is, mikor mi elkezdtünk gólokat szerezni. Tóth próbálta elfojtani a vérzést, majd Bódi ziccert hibázott, de egyből javított is a szélről (47. perc 19-20). Tóth Gabriella ötödik góljával egyenlítettünk, és az utolsó 10 perc döntetlen állással indult. Ekkor azonban egy emberelőnyt jól kihasznált Dél-Korea, és két üres kapus góllal nagy előnyre tettek szert (52. perc 21-24). Mi hibáztunk üres kapura, de öt perccel a vége előtt, így is nyílt volt a meccs (55. perc 24-25). A kapufa kisegítette Bírót, és az ellentámadásból Bódi ismét egyenlített. A közvetlen végjátékban hibáztak a koreaiak, és Görbicz Anita megszerezte a győztes gólunkat egy alsó lövéssel.

Magyarország-Dél-Korea 28-27 (13-12)
Magyarország:
Görbicz 11 (2), Tóth 5, Bódi 4, Szöllősi-Zácsik 3, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Gávai 1