Mocsai Lajos: aki itt keresi a pénzét, az tanuljon meg magyarul

Forrás: mob.hu

A korábban a magyar férfi és női nemzeti csapatot is irányító Mocsai Lajos nyilatkozott a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a magyar női válogatott vb-szerepléséről, s a magyar kézilabda jelenlegi, megoldásra váró problémáiról.

We Love Handball – Kézilabdások Éjszakája (december 22.). Ugye ezt TE sem hagyod ki?

A szakember kiemelte, hogy míg azt elfogadhatónak tartja, hogy a legjelentősebb, BL-ben is érdekelt csapatoknál külföldiek, adott esetben nemzetközi klasszisok kézilabdázzanak, addig a középmezőny csapataiban meg kell adni a lehetőséget a magyar tehetségeknek is. Emellett fontosnak tartja, hogy a legjobb játékosok itthon maradjanak, s itthon játszanak, mert így lehet számukra az egész éves válogatott felkészülést hatékonyan menedzselni. Mocsai Lajos szerint kiváló válogatottunk akkor lehet ismét, ha a magyar csapat fizikai képességei meghaladják egy norvég/dán élcsapat szintjét. Ennek kapcsán fontosnak látná, hogy a jelenlegi női kapitány írásban is letegyen egy szakmai anyagot, amiben meghatározza, hogyan képzeli el a csapat fejlesztését ezen a területen, illetve a stratégia, s pedagógia területén.

A külföldi edzők kapcsán jelezte, hogy korábbi Bundesliga-edzőként elvárták tőle Németországban, hogy fél év után németül nyilatkozzon, így itt sem fordulhatna elő, hogy egy-egy időkérésnél nem értik a csapattagok, hogy miről esik éppen szó.

–  Én azt gondolom, hogy aki itt keresi a pénzét, az tanuljon meg magyarul – tette hozzá Mocsai Lajos.

A szakemberrel készített teljes beszélgetés itt található.