MTK Budapest – 2017/18

Nem lehetnek vérmes reményei az MTK-nak ebben a bajnoki kiírásban, de okozhat meglepetéseket a kék-fehér gárda.

Csak az eleje volt nehéz

Döcögött a szekér az előző bajnokság első felében. Kapusposzton is voltak gondok, de általában sem volt igazi az MTK. Aztán jött Termány Rita balátlövő posztra, egy jobb kapus(teljesítmény), s általában véve is egy kiegyensúlyozottabb, jobb szereplés. A végén a kilencedik helyre volt mindez elég, ami nem rossz szereplés.

Egy fontos távozó

Többen is távoztak a csapatból, ám egy játékost mindenképp ki kell emelni, ő pedig Háfra Noémi. A csapat második legjobb góllövője volt a fiatal ferencvárosi, akit csapata visszahívott kölcsönből. Nélküle mindenképp nehezebb lesz ez a szezon. Szintén a lövősorból távozott Nikholayenko, akinek a pótlása viszont érzésünk szerint megoldott. Már csak azért is, mert érkezett Karnik Szabina, aki kifejezetten alulértékelt játékos, az ő leigazolása megoldhatja a balkezes lövőposztot. A vele ellentétes oldalon szerepelhet Termány Rita. Az ő szereplésük nagyban befolyásolhatja a csapat idényét.

Rajtuk kívül elég sokan bevethetők még a lövő posztokon (Tóth Eszter, Kovács Gréta,a visszatérő Valovics Nóra, Barna Éva, illetve az érkező Mód Noémi) de ennek ellenére érzünk egy kisebb űrt Háfra távozásával. Beállóban nem lehet nagy gond, a Gorliska/Dakos kettős erősnek tűnik. Előbbinek az MTK hatosfalában is kulcsszerepe lehet. Tavaly egy ideig kapusproblémákkal is küzdött a csapat, így idén az érkező Terenyi Bianka produkciója, illetve Hlogyik Petra fejlődése sokat nyomhat a latban. Két fiatal is érkezett a csapathoz. Itt különösen Kuti Bettina jó szereplése jelenthetne valamit az egyébként nem túl mély jobboldali posztokon, de Sallai Nikolett jó játéka is elkelhet.

Karnik Szabina a DKKA szerelésében. Forrás: dunaujvaros.com

Akár baj is lehet

Nem kétséges, hogy az MTK a tabella második felében végez. Azt gondoljuk, ezzel számolnak a csapatnál is. Több olyan együttest is látunk, akiket inkább fenyeget a kiesés, mint a gárdát, de Termány Ritáék nem dőlhetnek hátra. A bajnoki 9-13. helyek között bárhova befuthat az alakulat, de ha hozza az MTK a papírformát és elkerülik a sérülések is, biztosan bennmarad. Ennél többet most nem látunk a csapatba.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Karnik Szabina (jobbátlövő, DKKA), Terenyi Bianka (kapus, Békéscsabai NKSE), Barna Éva (irányító/átlövő, SZKKSE), Valovics Nóra (irányító/átlövő, SZKKSE), Mód Noémi (irányító, FTC-Rail Cargo Hungaria), Kuti Bettina (jobbátlövő, NEKA), Sallai Nikolett (balszélső, NEKA)

Távozott:

Háfra Noémi (balátlövő, FTC-Rail Cargo Hungaria), Márton Gréta (balszélső, FTC-Rail Cargo Hungaria), Olha Nikholayenko (jobbátlövő, Kecskeméti NKSE), Horváth Dóra (átlövő, Kecskeméti NKSE), Hosszu Boglárka (jobbszélső, Kozármisleny), Sztankovics Réka (beálló, Alba Fehérvár KC)

Az MTK Budapest Hungaria kerete a 2017/2018-as szezonra:

Kapusok: Terenyi Bianka, Hlogyik Petra, Putz Klaudia
Jobbszélsők: Slakta Petra, Juhász Eszter
Jobbátlövők: Karnik Szabina, Kuti Bettina
Irányítók: Mód Noémi, Barna Éva, Kovács Gréta
Beállók: Lilija Gorliska, Dakos Noémi
Balátlövők: Termány Rita, Tóth Eszter, Valovics Nóra
Balszélsők: Szádvári Krisztina, Sallai Nikolett

Vezetőedző: Vlagyimir Golovin

Várható kezdőcsapat: