NB I. 3. forduló – előzetes

Ma egy, holnap négy, jövő kedden és szerdán pedig további egy-egy mérkőzéssel lezajlik a Férfi Kézilabda NB I. 3. fordulója is. Rangadót ezen a héten nem rendeznek.

A ma esti Veszprém – Cegléd mérkőzés nyitja a hosszúra nyúló fordulót. A címvédőnek a Pest megyeiek sem jelenthetnek komoly erőpróbát, a hazaiak kiütéses győzelmét lehet előre jósolni. Pláne úgy, hogy Kökény István együttesében több sérült is van. A kék-sárgáknak mondhatni a következő körben kezdődik a bajnokság, eddig csak élcsapatokkal találkoztak.

A Pick Szeged számra is könnyedebb 60 perc következik. Az eddig egy győzelmet és egy vereséget számláló Váci KSE érkezik a Tisza partjára. Juan Carlos Pastor edző keretéből Jonas Larholm és Michal Tóth szereplése kérdéses az összecsapáson. A vendégeknél még mindig maródi az irányító Lendvay Péter. Két ismerős arc is érkezik Szegedre, Nagy Levente és Bajorhegyi Ádám korábban szerepelt a Pick keretében.

A tavalyi bronzérmes Csurgó is 100 %-os eddig a bajnokságban. Hibátlan mérlegét a holnapi ETO elleni meccs után is megőrizheti. A győriek az előző körben átestek a tűzkeresztségen, első hazai mérkőzésükön megszületett első élvonalbeli győzelmük. Most a Csurgó ellen idegenben kevés esélyük lesz az ismétlésre. Simon Bence nem játszhat korábbi csapata ellen, még a szezon kezdete előtt kéztörést szenvedett. A szerb kapus, Stanko Abadzic sem bevethető Magí Serra együtteséből. Imre Vilmos csapata továbbra is Grebenár Gábor nélkül áll fel.

A PLER az előző körben elszenvedte második vereségét is, Zsiga Gyula együttese mindkétszer minimális különbséggel maradt alul. A Balatonfüred ellen sem sok esélye lesz a ?csikócsapatnak?, de hazai pályán az utolsó erejükig harcolni fognak. Sótonyi László fiai Gyöngyösön pontot vesztettek szerdán, az újabb idegenbeli kaland után kellemesebb emlékekkel térhetnek haza.

A gyöngyösiek is javíthatnak, az újonc Mezőkövesd ellen 2 pontot kell szerezni Juhász Istvánéknak. A matyóföldiek számára is a 4. fordulótól kezdődik az ?időszámítás?, mindaddig a csapattá formálódás, az élvonal légkörének megszokása a feladat.

Újra pályára lép a juniorválogatott is, ezúttal Balatonfüreden vendégeskednek a fiatalok. Természetesen itt is a felnőtt klub az esélyes, még akkor is, ha Zdolikék kétszer is pályára lépnek a forduló során.

A zárótalálkozón a Tatabánya fogadja a felsőházba vágyó Orosházát, akik a csurgói zakó után a Szeged ellen nagyszerűen helytálltak. Ugyanezzel a felfogással a Bányász orra alá is borsot törhetnek, de a realitás itt is hazai győzelmet sugall. Katzrirz Dávidék eddig nagyon magabiztosak, az új játékosok remekül illeszkedtek be a csapat szerkezetébe.


A 3. forduló párosítása:

szeptember 13. (péntek)
18.00: MKB-MVM Veszprém – Ceglédi KKSE

szeptember 14. (szombat)
18.00: Pick Szeged – Váci KSE
18.00: Csurgói KK – ETO-SZESE
18.00: PLER-Budapest – Balatonfüredi KSE
18.00: B.Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC

szeptember 17. (kedd)
18.00: Provident Junior Válogatott – Balatonfüredi KSE

szeptember 18. (szerda)
18.00: Grundfos Tatabánya KC – Orosházi FKSE


A tabella állása:

huntabella2

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here