NB I: a Szeged simán verte a Fradit

Fotó: Sólya Eliza/ hetmeteres.com

A MOL-PICK Szeged csapata döcögősen kezdte a mérkőzést, ám az első negyedórát követően fokozatosan léptek el Bánhidiék, s arattak végül nagyarányú győzelmet.

Kiegyenlített küzdelmet hozott a mérkőzés első néhány perce, bár Maqueda góljaival rendre a vendégeknél volt az előny (2-3). Hála Zernovic remek védéseinek, a félidő közepén továbbra is versenyben volt a Fradi (5-5), így Juan Carlos Pastor hamar kikérte első idejét (7-6). Innen magához ragadták az irányítást Canellásék, és fokozatosan növelték előnyüket. A félidő öt gólos szegedi előnnyel zárult.

A második játékrészt a Szeged kezdte jobban, így Horváth Attila hamar időkérésre kényszerült (13-20). Ezt követően sem változott a játék képe. A Ferencváros becsületesen küzdőtt, ám a különbség továbbra is nőtt a két együttes között (18-27). A végére nem maradt kérdés, a bajnok magabiztosan hozta a kötelezőt.

A mérkőzést követően Juan Carlos Pastor főképp azt emelte ki, hogy csapata dolgát nehezítette Matej Gaber sérülése, ami felborította az eredetileg elképzelt hadrendet, míg Horváth Attila egyrészt megjegyezte, hogy a Fradi 20 percig bírta a Szeged ellen, ami jó, másrészt viszont csalódott, hogy a találkozó hátralévő részében a csapata nem úgy játszott, ahogy előzetesen megbeszélték.

Ferencvárosi TC – MOL-PICK Szeged 22-35 (12-17)
Ferencvárosi TC:
Bujdosó 6 (4), Ancsin 5, Bali 4, Debreczeni 2, Orjonikidze 1, Pálos 1, Lukács 1, Szakály 1, Oláh 1
MOL-PICK Szeged:
Bodó 5, Maqueda 5, Sigurmannsson 4 (3), Bánhidi 4, Zsitnyikov 3, Canellas 3, Pedro 3,   Kasparek 3, Henigman 2, Sunajko 1, Sostaric 1, Blazevic 1

A bajnoki tabella állása: