NB I: a Vác legyőzte a Balatondüredet, Orosházán nyert a Bányász

Négy mérkőzéssel folytatódott a magyar élvonal szombaton este. Zömében hazai győzelmek születtek, a Mezőkövesd, Budakalász és a Vác is otthon tartotta a pontokat.

Mezőkövesdi KC ? Kőnig-Trade Balmazújváros 34-23 (15-12)

Megszerezte első győzelmét a mai estén hazai pályán játszó Mezőkövesd. Ellentmondást nem tűrően játszottak Szepesiék, hiszen végig vezetve gyűrték le a jó erőkből álló Balmazújvárost. A második félidőben állva hagyta ellenfelét a vengédlátó gárda, a végére magabiztos kilencgólos sikert arattak.

Mezőkövesd:
Grigoriev 6, Radnic 6, Szepesi 6, Lókodi 5, Kiss R. 3, Vaskó 2, Trivkovic 2, Selviasiuk 1, Vukic 1, Grünfelder 1
Balmazújváros:
Balázs S. 5, Hanták 4, Kekezovic 4, Katzirz 2, Vranac 2, Bali 2, Tomic 2, Simovic 1, Temesvári 1

Váci KSE ? Balatonfüredi KSE 29-26 (18-16)

Már második idegenbeli mérkőzését bukta el a Balatonfüred, míg a váciak a második győzelmüket. Fej-fej mellett haladtak végig a csapatok Koller Tamás remek vezérnek bizonyult. Szoros végjáték után végül a váciak otthon tartották a győzelemért járó két pontot, annak ellenére, hogy Győri Mátyás és Zdolik Bence is gólerősen kézilabdázott.

Vác:
Koller 8, Vasic 5, Topic 4, Popovic 3, Törteli 3, Bartók 3, Chychykalo 2, Pavlovic 1
Balatonfüred:
Győri 7, Zdolik 6, Kasparek 4, Varsandán M. 3, Debreczeni 3, Gábori 2, Kemény 1

Orosházi FKSE-LINAMAR ? Grundfos Tatabánya KC 26-33 (12-19)

Magabiztosan és esélyeshez méltóan játszott Orosházán a Tatabánya. Szinte végig kézben tartották a mérkőzést, az csupán a kezdetekben volt képes vezetni a hazai együttes. Az első félidőben kialakult különbség a lefújásra is megmaradt.

Orosháza:
Markoski 6, Ferenczi 4, Levy 3, Németh L. 3, Milas 3, Z. Radojevic 2, Tárkányi 2, Németh G. 1, Komporály 1, Pásztor M. 1
Tatabánya:
Grigoras 8, Leimeter 4, Bozovic 4, Ilyés 4, Szöllősi Sz. 4, Szöllősi Ba. 2, Pásztor Á. 2, Juhász 2, Vranjes 2, Harsányi 1

CYEB Budakalász ? Eger SBS Eszterházy 20-19 (9-8)

Az újonc Budakalász is történelmi estén van túl, hiszen megszerezte első pontjait a hazai élvonalban, az Eger együttesét győzték le. Kevés gólt hozott az első játékrész, egyenlő erők küzdelme volt a pályán. Öt perccel a lefújás előtt még egálra álltak a csapatok, de végül a hazaiak bírták jobban a hajrát és szerezték meg első győzelmüket.

Budakalász:
Sutka 6, Koncz 4, Holdos 3, Parrondo 2, Halász M. 1, Tóth Á. 1, Mazák 1, Bohács 1, Semikov 1
Eger:
Antl 5, I. Radojevic 4, Szűcs 2, Dobó 2, Vancsics 2, Szabó P. 1, Lezák 1, Bajorhegyi 1, Padla 1

A bajnokság állása:
NBI0924

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here