NB I: Az utolsó másodpercekben nyert a Csurgó

Fotó: www.facebook.com/csurgoikk

Nagy csatában szerezte meg a győzelemért járó pontokat a Csurgó Cegléden. A Vác hazai pályán verte az Orosháza együttesét. 

A sötétben játszó hazaiak álomrajtot vettek a Csurgó ellen, a 7. percben Bíró Balázs góljával már 3-0-ra vezettek. Az első vendég gólt Radjenovic szerezte 1 perccel később, de ez sem segített Sótonyi László csapatán, a játékrész feléhez közeledve Lászlai Szabolcs második találatával tovább nőtt a különbség. Ezt követően Faluvégiék megrázták magukat és 5 perccel a nagyszünet előtt egyenlítettek. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a felek, azonban a szünetre a hazaiak mehettek egygólos előnnyel, miután Borsos Tamás 1 másodperccel a dudaszó előtt még betalált.

Fotó: www.facebook.com/csurgoikk
Fotó: www.facebook.com/csurgoikk

A második játékrész hasonlóan kezdődött, mint az első, a házigazda gyorsan meglépett, majd a Csurgó ismét felzárkózott. Az 54. percben a vendég együttes először vezetett a mérkőzésen, miután Astrashapkin értékesítette a büntetőt, mi több a következő támadásból Gazdag megduplázta az előnyt. Ekkor a Cegléden volt a sor, hogy felálljon, ami sikerült is, fél perccel a vége előtt sikerült egalizálni. Alig volt már hátra az összecsapásból, amikor Hanusz Egon talált be a vendégektől, amire újfent jött a válasz. Négy másodperccel a vége előtt mindenki azt hitte, hogy döntetlennel ér véget a végletekig kiélezett mérkőzés, azonban Radjenovic az utolsó utáni pillanatban betalált, így 20-19-es sikernek örülhetett a vendég együttes.

Ceglédi KKSE – Csurgói KK 19-20 (11-10)
Cegléd:
Borsos 4, Grbovic 3, Bíró 3 (1), Perisic 3 (1), Andelic 2, Lászlai 2, Hódi 1, Gidai 1
Csurgó:
Astrashapkin 5 (3), Radjenovic 4 (1), Hadziomerovic 2, Oslak 2, Cavor 2, Faluvégi 1, Gazdag 1, Hornyák 1, Hanusz 1, Mikita 1

A nap másik összecsapásán a Vác hazai környezetben lépett pályára Vladan Jordovics tanítványai ellen. A meccs elején gyorsan magához ragadta az irányítást a házigazda, a félidő feléhez érve már 9-4-re vezettek Vasicék. A sárga mezes Orosházának azonban sikerült visszakapaszkodnia és a szünetben már csak két találat volt a hátrányuk.  A második játékrész eleje a Vácnak sikerült jobban és ismét sikerült komolyabb előnyt kialakítania Zsiga Gyula csapatának. Innen még sikerült visszakapaszkodnia Antal Szabolcséknak, 7 perccel a vége előtt egy találat volt a felek között. A váciak azonban ekkor is tudtak újítani és egy 3-0-ás rohanással eldöntötték a mérkőzés végkimenetelét.

Váci KSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 30-26 (15-13)
Vác:
Chychykalo 7, Vsic 5, Topic 5, Bartók 4 (1), Lendvay 3, Koller 2, Pavlovic 2, Popovic 1, Vitáris 1
Orosháza:
Radojevic 5, Komporály 4, Knezevic 4 (3), Németh 3, Buday 2, Oláh 2, Markoski 1, Levy 1, Milas 1, Ferenczi 1, Antal 1, Tárkányi 1

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here