NB I: Hatalmas csatában a Szeged nyerte a rangadót

Mario Sostaric, a Szeged leggólerősebb játékosa volt a Veszprém ellen (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

A magyar bajnokság szombati csúcsrangadóján a MOL-Pick Szeged a Telekom Veszprémet fogadta. A szoros első félidő után a hazaiak egy góllal vezettek. A második játékrészben hatalmas csata folyt a pályán, amit a szegedi csapat tudott megnyerni.

Mario Sostaric, a Szeged leggólerősebb játékosa volt a Veszprém ellen (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)
Mario Sostaric, a Szeged leggólerősebb játékosa volt a Veszprém ellen
(Fotó: Sólya Eliza – hetmeteres.com)

Jól kezdett a Szeged, Gaber góljaival és Sierra védéseivel hamar kétgólos előnyt építettek ki, de két gyors Pálmarsson-gólnak köszönhetően egyből döntetlen állt az eredményjelzőn (9. perc 4-4). A félidő felénél, kétgólos szegedi vezetésnél Mikler tartotta védéseivel a vendégeket, hogy ne legyen nagyobb hátrány, de a 17. percben mégis először lépett meg három találattal a Szeged (17. perc 9-6). A bakonyiak védelme feljavult, amely egyből egyenlítést ért, majd egyből Gorbok vette vissza a hazai vezetést. A félidő végén a Szeged jól használt ki egy veszprémi kiállítást, de Pálmarssonnal továbbra sem bírtak, így egygólos Szeged-vezetéssel ért véget az első félidő.

Nagy László kezdett a második félidőben a Veszprém csapatában jobbátlövő poszton, majd Sulic góljával rögtön jött az egyenlítés. A rangadó nem múlhatott el kisebb összeakaszkodás nélkül, ami után Sulic és Buntic kaptak páros kiállítást. Balogh nagy átlövése és Sostaric indulása után három gólra hízott Juan Carlos Pastor csapatának előnye (36. perc 19-16). Nagy László fontos szituációban csökkentette csapata hátrányát, és Mikler is jókor tett hozzá a kapuban. Vagy egy technikai hiba, vagy egy Sierra-védés gátolta meg a vendégeket a felzárkózásban. Sostaric megint betalált ami után ismét háromra nőtt a szegedi előny (45. perc 21-18). A Veszprém emberhátrányban is közelebb tudott zárkózni és Nagy góljával feljött egy találatra. Sego érkezett Sierra helyére a hazaiaknál, és ha már ott volt, akkor kivédte Ilic hetesét, amit ezután elől Gorbok góllal büntetett (55. perc 24-21). A Veszprém egy perccel a vége előtt eladta a labdát kulcs helyzetben, majd Balogh Zsolt állította be a végeredményt, és nyerte meg hatalmas csatában a mérkőzést a MOL-Pick Szeged.

Mol-Pick Szeged – Telekom Veszprém 26-23 (14-13)
Szeged:
Sierra (9 védés), Sego (2 védés) – Sostaric 6 (1), St. Skube 5, Källman 3, Gorbok 3, Gaber 2, Buntic 2, Bodó 2, Balogh 2, T. Petrus 1
Veszprém:
Mikler (17 védés) – Pálmarsson 6, Ugalde 4, Gas. Marguc 3, M. Ilic 2 (1), Sulic 2, Nagy L. 2, Chema 1, A. Nilsson 1, Ancsin 1, Gajic 1 (1)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here