NBI/B: Városi rangadót rendeznek Törökszentmiklóson

Kis Gergely (balra), a Törökszentmiklósi KE szakmai vezetője és Kocsis György, a HUC Sport Kft. ügyvezető igazgatója

December 9-én városi rangadót rendeznek Törökszentmiklóson, az NBI/B Keleti csoportjában. A Törökszentmiklósi Székácshoz vendégségbe, mindössze 150 métert utazó Törökszentmiklósi KE szakmai vezetőjét, Kis Gergelyt kérdeztük a mérkőzés kapcsán.

Nagy a várakozás a rangadó kapcsán. Harmadik éve rendezik meg ebben az osztályban a helyi el Clásicót. Ezen a meccsen teljesen mindegy melyik együttes hol helyezkedik el a tabellán (a KE a 9., a Székács a 11. – a szerk.), mindig élvezetes 60 percet játszunk. Jelenleg közel azonos képességű a két egylet, talán egy hajszállal előrébb járunk a Székácsnál, amit a pályán remélem be is bizonyítanak a fiúk. Az biztos, hogy telt ház lesz, az elmúlt évekhez hasonlóan. Remélhetőleg első idegenbeli győzelmünket is megszerezzük a Székács otthonában bajnoki mérkőzésen. A két klub csarnoka egyébként egy utcában található, 150 méterre egymástól – mondta el Kis Gergely, a Törökszentmiklósi KE szakmai vezetője.

A két klubnak közel azonos nagyságú a szurkolótábora a 20 ezres lélekszámú városban. Első osztályú csapatot azonban nehéz lenne eltartania Törökszentmiklósnak.
– Jelenleg elérhetetlen álom az NB I. Pár évvel ezelőtt a téli szünetben vezette a csapat a másodosztályt, akkor megmozdult valami, attól függetlenül, hogy végül a harmadik helyen végzett a klub. Kisváros vagyunk, reálisan nézve két NBI/B-s együttest se tudna eltartani Törökszentmiklós. Óriási összefogás kellene a feljutáshoz, amelynek alapfeltétele lenne, hogy csak egy csapat legyen a városban. –

Kiemelten fontos az utánpótlás a klub életében, egészen a legkisebbektől versenyeztetik a kézilabdázókat.
– Jelen pillanatban a felnőtt csapattal együtt 18 csapatot versenyeztetünk, az U7-es korosztálytól kezdve. Felnőtt női együttesünk nincs, de mindkét vonalon részt vesznek a csapataink az utánpótlás ligákban. A gyermekbajnokságokban legrosszabb esetben is elődöntőbe került a csapat az utóbbi években. Minden évben egyszer egy rangos horvátországi utánpótlás tornán szerepel a klub, idén a lányok, tavaly a fiúk nyertek. Nagyon elégedettek vagyunk azzal a munkával, ami 2009 óta zajlik, akkor 38 utánpótlás játékosunk volt, most a 300-at is eléri ez a szám. –

A Törökszentmiklósi KE már 10 éve működik együtt a HUC Sport Kft-vel, amely hummel felszerelésekkel látja el az együttest.
– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 10 éve vagyunk Kocsis György (a HUC Sport Kft. ügyvezető igazgatója) és a HUC Sport partnerei. A cég az egyik kiemelt partnerünk, olyan támogatást nyújt nekünk a különböző kedvezményeivel, amivel jelen pillanatban senki nem tud versenyezni. Az elmúlt 10 évben baráti kapcsolat alakult ki Gyurival a (Kocsis György, a HUC Sport Kft. ügyvezető igazgatója) és a stábjával. Bízom benne, hogy a következő 10 évet is hasonlóan fogjuk majd ünnepelni. November 18-án, telt ház előtt vonultattuk fel utánpótlás csapataink nagyját a HUC Sport hummel felszereléseiben. –

Kis Gergely elmondta még, hogy a télen legalább két poszton erősít a Törökszentmiklósi KE. Jelenleg több játékos szerepel próbajátékon. A cél a bennmaradás, de titkon reménykednek abban, hogy a középmezőny elején végeznek.

(X)