Nehéz helyzetben a BL-résztvevő német csapatok

Fotó forrása: www.sportschau.de

Az új Bundesliga-kiírás – mely szerint a 2017/2018-as idény kezdetétől a mérkőzések a csütörtöki és vasárnapi napon kerülnek megrendezésre – rendkívül kedvezőtlen a VELUX EHF Bajnokok Ligájában szereplő három német klub, a Rhein-Neckar Löwen, Flensburg és a THW Kiel számára.

Európa legerősebb kézilabda-bajnokságában mindig is kihívást jelentett a mérkőzések időpontjainak kijelölése az arénák telítettsége, az egyéb nemzetközi szerepélések és a televíziós szerződésekben foglaltaknak való megfelelés miatt.

Az EHF szintén szoros együttműködésben a televízió társaságokkal, és az európai topligákkal készíti el a szezon programját, mely alapján az összecsapásokat a szerdán csütörtökön, szombaton és vasárnap rendezik.

A német topklubok nem brillíroznak a szezon elején, legfőképpen a sorozatos sérüléshullám miatt, amit legtöbbször túlterheltség okoz. További nehézségeket ró rájuk az új módosítás, melynek következtében előfordul olyan alkalom, hogy akár egymást követő napon kell magas hőfokú mérkőzést játszaniuk (a Rhein-Neckar Löwen 2017. november 11-én Bundesliga-mérkőzést, majd 12-én Bajnokok Ligája-találkozót vív a Barcelona ellen).

Az EHF további egyeztetéseket tart a Bundesliga szervezőivel, hogy megtalálják a lehető legkedvezőbb megoldást mindkét fél részére, azonban az idei évben a program változatlan marad.

(EHF)