Nem jött össze a bravúr, ezüstérmes a női ifjúsági válogatott

Forrás: IHF

Bár az első félidőben végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, szünetre megléptek egy góllala az oroszok, s ugyan többször is visszajött egy gólra a magyar csapat, nem jött össze az egyenlítés.

A magyar ifjúsági válogatott így elveszítette veretlenségét, ám így is éremmel térhet haza, csakúgy, mint ezen a nyáron mindhárom női válogatottunk. Az All Star-csapatba Bánfai Kíra révén a jobbszélső poszton képviseltette magát Magyarország.

Az ifjúsági válogatott veresége nem csak nekik, de a teljes magyar női utánpótlás egyetlen veresége volt ezen a nyáron tétmeccsen, ami jelentős eredmény.

Sorrendben az U16-os csapatunk kezdte a sikersorozatot, akik az European Opent nyerték hibátlan mérleggel. A csapatnak mindössze a döntőben kellett hosszabbítást játszania, ahol először nagy előnyt adtak le, majd vesztett helyzetből fordították meg a csatát a francia csapat ellen. Itt Farkas Johanna volt a csapat gólzsákja, Kajdon Blankát választották a torna legjobbjának, Mérai Maja pedig a legjobb balszélső lett.

A következő torna a junioroké (U20) volt, ahol a magyarok legszorosabb mérkőzése a nyitó találkozó volt, innentől kezdve viszont csak megszorongatni tudták Golovin Vlagyimir csapatát. A világbajnokságot magabiztosan nyerte a gárda, s három játékos (Pásztor Noémi, Hárfra Noémi, Faluvégi Dorottya) is ott volt a torna all star-csapatában.

Az utolsó állomás az ifjúsági vb volt (U18), ahol a korábbiakhoz hasonlóan egészen magabiztosan vette az akadályokat a döntőig a gárda, ám az i-re ezúttal nem sikerült feltenni a pontot.

A magyar válogatottak mérlege így is parádés, s a Bohus Bea tanítványai ráadásul jövőre javíthatnak is, hiszen 2019-ben (már juniorként) Győrben hazai pályán nyerhetnek Európa-bajnokságot.

Mindenesetre a fenti eredmények, s jó néhány játékos teljesítménye bizakodásra adhat okot.