Német Szuperkupa: büntetőkkel kupagyőztes a Löwen a Kiel ellen

Rhein-Neckar Löwen Facebook oldala

Németországban szerda este már trófeát osztottak ki, mégpedig a Német Szuperkupát. Ezért a Rhein-Neckar Löwen és a THW Kiel csapott össze, méghozzá a stuttgarti Porsche Arénában.

Jobban kezdett a Kiel, és már a meccs elején előnyt szerzett magának melynek Zarabec és Lukas Nilsson voltak a fő letéteményesei (3-6). A folytatásban az oroszlánok percekkel később Reinkind és Pekeler révén közelíteni, majd egyenlíteni tudtak (7-7). A vezetést azonban ismét a Kiel vette át, de a 23. percben már a Löwen volt előrébb (9-8). A mannheimi alakulat a félidő végére  még tudta növelni az előnyét, és három góllal előrébb járt ellenfelénél a szünetben.

A fordulás után felváltva estek a találatok, de ezáltal a zebrák nem tudtak közelíteni. Wiencek révén sikerült közelebb kerülni, de tartotta 2-3 gólos előnyét a német bajnok (40. perc 19-17). Három perccel később ismét Wiencek révén talált be a Kiel, ami az egyenlítést eredményezte. Nem lassítottak a kieli játékosok, és már a vezetést is megszerezték, de Petersson egyből egyenlített (45.perc 20-20). Innentől fej-fej mellet haladtak a csapatok, de mindig a kielnél volt az előny. Az 54. percben két góllal tudott meglépni a Gíslason mester csapata, de a Löwen egyenlíteni tudott (57. perc 25-25). Az utolsó két perc egy találatos kieli előnnyel indult, amit Schmid tett semmissé. Az utolsó percben még Weinhold ismét megszerezte csapatának a vezetést, de Tollbring egyenlített az utolsó pillanatokban, így büntetőkkel dőlt el a trófea sorsa (28-28).

Groetzki hétméterese döntötte el a kupa sorsát. Fotó: Sólya Eliza /hetmeteres.com

A büntetőket Ekberg kezdte, méghozzá góllal. Schmid sikeresen egyenlített. Zarabec és Tollbring sem hibázott. Vujin rontott először, majd Baena tallt be, így előnyben az oroszlánok. Rahmel is hibázott, majd Groetzki belötte, így szuperkupa-győztes a Rhein-Neckar Löwen.

Rhein-Neckar Löwen-THW Kiel 32-30 (14-11, 28-28)
Löwen:
Tollbring 5, Schmid 5, Groetzki 5, Pekeler 4, Petersson 4, Mensah 3, Reinkind 3, Rnic 1, G. Guardiola 1, Baena 1
Kiel:
Zarabec 8, L. Nilsson 6, Ekberg 5, Dahmke 4, Wiencek 3, Weinhold 2, Bilyk 1, Vujin 1