Niko Mindegía: a Szeged egy komoly csapat

Amint korábban már megírtuk, Niko Mindegía a nyártól 3 évre a Pick Szegedhez igazolt. A Cangasban játszó Halász Levente segítségével sikerült megszólaltatnunk az irányítót ezzel kapcsolatban.

Fotó: http://ciudad-logrono.larioja.com/
Fotó: http://ciudad-logrono.larioja.com/

Hétméteres: Életben először elhagyod hazádat, légiós éveidet Magyarországon kezded. Mi döntött a Pick Szeged mellett?
Niko Mindegía: Elhagyom a hazámat, mert úgy gondolom, ez egy nagyon jó lehetőség a számomra, hogy tovább fejlődhessek játékosként, és új tapasztalatokat szerezzek. Sok jót hallottam Szegedről, a klubról és a városról is, ismerőseim szépeket mondtak róla. Úgy éreztem, ki kell próbálnom.

Hétméteres: Mit tudsz jövendőbeli csapatodról, kiket ismersz a keretből?
Niko Mindegía: Ismerem az egész keretet, persze nem személyesen. Sok Bajnokok Ligája mérkőzésüket láttam. De ismerek olyan játékosokat, akik korábban ott játszottak, és pozitív tapasztalatokkal hagyták el Szegedet. Tudom, hogy egy komoly csapat, magas szinten játsszák a kézilabdát, ezért is döntöttem úgy, hogy ide igazolok. Fontos, hogy egy európai szinten is klasszis csapatban játszhasson az ember, a Szeged ilyen. Úgyhogy büszke vagyok rá, hogy ide igazolhattam.

Hétméteres: Spanyolországban mit hallottál a Szeged-Veszprém rangadók hangulatáról, a két klub rivalizálásáról?
Niko Mindegía: Két európai szinten is klasszis csapatról van szó, és tudom, hogy a magyar bajnokságban mindig ők küzdenek a bajnoki címért. Gondolom, hogy nagyon kiélezett és magas színvonalú meccsek lehetnek, ahol a közönség is nagyon benne van a mérkőzésben. Az ilyen meccseket minden játékos imádja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here