Nikola Karabaticsot visszatérő fájdalmai miatt kellett megműteni

Nikola Karabatic felépülése 4-6 hónapot vehet igénybe (Archív fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

A Paris Saint-Germain és a francia férfi kézilabda-válogatott orvosainak beleegyezésével ma reggel megműtötték Nikola Karabatic bal lábát visszatérő fájdalmai miatt. A világklasszis játékosra a PSG közleménye szerint 4-6 hónapos kihagyás vár.

A 34 éves kézilabdázó jól van, a műtétet követően a PSG honlapjának adott terjedelmes interjút.

Megbíztam a műtétet végző orvosokban, a beavatkozás jól sikerült. 2016 decemberében kezdődtek a problémáim, a fájdalmak kis idő elteltével elmúltak, majd felerősödtek. Most ismét, a sebész pedig arra figyelmeztetett, hogy ne halogassam tovább a műtétet, mert súlyosbodhat a helyzet – mesélte a játékos.

A Nikola Karabaticsra váró 4-6 hónapos kihagyás azt is jelenti, hogy nem lesz ott januárban a német-dán közös rendezésű világbajnokságon.

Kemény és kiábrándító, többször próbáltam összeszorítani a fogaim, de sajnos nem volt elég. Ez lesz az első nemzetközi torna, amit kihagyok a válogatottal – jegyezte meg szomorúan.

A világbajnokságot Németországban és Dániában rendezik 2019. január 10-től 27-ig. A franciák ellenfele az A csoportban Oroszország, Németország, Szerbia, Brazília és Dél-Korea lesznek a berlini Mercedes-Benz Arénában.

Nikola Karabatic sérülése azt jelenti, hogy a MOL-PICK Szeged elleni két novemberi Bajnokok Ligája-találkozót is kihagyja.