Női BL: az FTC elköltözik Dabasról, riválisuk otthonában játszanak majd

Schatzl Nadine az Érd Arénában lőheti újabb hazai BL-góljait majd (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

Bognár László, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója jelentette be, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a 2018-19-es idényben már nem Dabason játsza Bajnokok Ligája-mérkőzéseit, hanem a hazai pontvadászatban nagy riválisnak számító Érd otthonában.

Az Elek Gyula Arénában kicsi befogadóképessége miatt a Európai Kézilabda-szövetség nem enged Bajnokok Ligája-mérkőzéseket rendezni, emiatt kényszerült a Fradi női csapata előbb Dabasra, majd most Érdre.

– Bármennyire is igazi otthonunkként tekinthettünk az OBO Arénára – hiszen elképesztő szeretettel fogadtak ott bennünket –, meg kellett vizsgálnunk az erre az idényre szóló lehetőségeinket. Sajnos Budapesten továbbra sem tudunk mérkőzéseket rendezni, de szerettük volna a fővároshoz a lehető legközelebb hozni helyszínt, elvégre a szurkolóink éveken át már így is hihetetlen áldozatot hoztak a csapatért azzal, hogy vállalták a dabasi utazással járó idő és pénz ráfordítást. Végtelenül hálásak vagyunk nekik ezért! Felvettük a kapcsolatot az Érd Aréna üzemeltetőivel, akik pozitívan álltak a megkeresésünkhöz – ezt ezúton is köszönjük nekik –, így sikerült megegyeznünk, vagyis a soron következő Bajnokok Ligája-mérkőzéseinket Érden fogjuk megvívni – nyilatkozta Bognár az erdmost.hu-nak.

Az FTC a CSM Bucurestivel a Vipers Kristiansanddal és a 2. selejtező csoport győztesével került össze.