Női BL: az FTC hazai pályán sem bírt az orosz sztárcsapattal

Fotó: Sólya Eliza/Hétméteres

A Ferencváros már az első percektől kezdve hátrányban játszott, s bár keményen küzdött, a jobb erőkből álló Rostov idegenben tudott diadalmaskodni, minimálisra csökkentve a magyar csapat esélyeit a visszavágóra.

Az első félidő rosszul indult a Ferencváros számára. Szikora rögtön az első védésénél megsérült, s innentől kezdve a magyar csapat futott az eredmény után. a félidő elején Schatzl találataival maradt pariban az FTC, majd van der Heijden is többször betalált. Az egy-két gólos különbség azonban mindig megmaradt az oroszok javára, így szűk 20 perc után Elek Gábor kért időt (10-12).  Ez nem használt, az oroszok már a plusz négyért is támadhattak, ám a félidő végén felzárkóztak Szucsászkiék, így szünetben csak 1 gól maradt a hátrányból (15-16)

A második félidő elején benn maradt a Fradi az öltözőben, s 6 perc alatt öt gólra nőtt a különbség (17-22). A magyar alakulat nem vesztette el a tartását, s Faluvégi dupláját követően már a mínusz egyért is támadott. Innen ismét az oroszok percei következtek, s visszaállt az öt gólos különbség. A Ferencváros ezt követően sem adta fel, de nem tudta megfékezni a vendég csapat klasszisait (26-30), ráadásul öt perccel a vége előtt Sedoykina már a 18. védésénél járt. A vége megérdemelt orosz siker, amivel jelentősen megnőtt a rosztoviak esélye a budapesti Final4-ra.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Rostov-Don 29-31 (15-16)
FTC:
Schatzl 4, Szucsánszki 4, van der Heijden 4, Pena 3, Lukács 3, Snelder 3, Kovacsics 3, Faluvégi 2, Jovanovic 2, Hornyák D. 1
Rostov:
Vyakhireva 8, Rodrigues 6, Managarova 5, Dembele 4, Barbosa 3, K. Bulatovic 2, Makeeva 2, Ilina 1