Női BL: Dániában is nyert a Győr

http://www.gyorietokc.hu/

Dániában vizitált a Győr szombat délután a női BL-ben. Impozáns kezdés után a dán csapat felzárkózott, és a magyar alakulat csak nagy nehézségek árán tudott győzni. Aggodalomra adhat okot a magyaroknál Althaus sérülése. 

Mörk parádézott a győri csapatban (fotó: http://www.gyorietokc.hu/)

Nora Mörk kezdett góllal, majd ismét kétszer is ő volt a gólszerző, így Mörk triplája után három góllal vezetett a Győr (0-3). A negyedik gól a mérkőzésen újra a norvég átlövő neve mellé került, és csak ezután talált be először a Midtjylland (7. perc 1-4). A magyar csapat támadójátéka kitűnően működött, és 10 perc után már ötgólos előnyt épített ki a Győr (2-7). Görbicz hetes gólja és Kiss Éva jó védései után a félidő felénél 3-9-re vezetett a magyar csapat. Ekkor már a második idejét kérte ki a dánok edzője. Ekkor kicsit összeszedte magát a Midtjylland, és ráadásul Althaus is megsérült. Ezt a pillanatnyi megingást kihasználva három gólra felzárkóztak a házigazdák (20. perc 7-10). Feljavult a dán védelem, és Englert is elkezdett védeni, és ezzel együtt fel tudtak zárkózni egy gólra (11-12). A szünetben végül két góllal vezetett a Győr.

Oftedal kezdett góllal a fordulás után, amire Kristiansen válaszolt. A győriek háromgólos fórja, Burgaard és ismét Kristiansen révén elszállt, és egalizált a Midtjylland (37.perc 17-17). Mörk kilencedik gólja után ismét a magyar alakulat vezetett, de a dánok nagyon jól tapadtak. Grimsbö védései is kellettek az előny megtartásához, de a győriek elől sokat hibáztak, de Yvette Broch révén ismét ellépett kettővel a címvédő. A végjátékot a Győr kezdte egygólos előnnyel, és Mörk 13. góljával jó helyzetbe került a magyar csapat (58. perc 23-26). A Győr kettős emberelőnyben sem tudta végképp lezárni a mérkőzést, de egy jó védekezésnek hála, nagy nehezen de behúzta a mérkőzést.

FC Midtjylland-Győri Audi ETO KC 24-27 (12-14)
Midtjylland:
Kristiansen 11, Burgaard 6,Friis 2, Jakobsen 2, Pedersen 2, Loeseth 1
Győr:
N. Mörk 13, Oftedal 5, Puhalák 3, Broch 2, Amorim 2, Görbicz 2