Női BL Final Four: negyedszer is BL-győztes a Győr

MTI Fotó: Illyés Tibor

Kiss Éva parádés védésével nyerte meg a BL-trófeát a Győr. Görbicz Anita születésnapján emelhette magasba a serleget.

A Győr igazán elszántan kezdett, a szurkolók pedig remek hangulattal teremtettek hazai pályát. A harcosság nem maradt el a Vardar játékában sem, ám az eredményes támadás igen, a 7. percben 4-1-re vezettek a győriek. Ekkor jöttek sorra Leynaud védései is, kapaszkodtak vissza a szkopjeiek (11. perc, 4-3). A Vardar 7-4-es állásnál kért időt, jó pillanatban,  4-0-ás rohamot indítottak, a vezetést is átvették (27. perc, 7-8), a győriek hullámvölgybe kerültek, több mint 10 percig nem tudtak gól lőni.
A döntés a második félidőre maradt, 9-9-ről kezdhettek a csapatok. Leynaud tovább parádézott, a Vardar kettővel tudott ellépni (33. perc, 9-11). Ebben a játékrészben sem potyogtak a gólok, a hajrában egyik oldalon Groot, míg a másikon Radicevic vette hátára csapatát, zsinórban háromszor találtak be (54. perc, 17-17). Idegtépő utolsó perc következett, egygólos Vardar-előnnyel, Amorim viszont hideg fejjel lőtt és egyenlített újra, jöhetett a hosszabbítás.
A folytatásban Amorim hatalmas lendületet vett, óriási lövéseket engedett el, minden energiát mozgósított a Győr, hősiesen küzdött, és indult előnnyel a fordulás után. Összeszedettebben támadtak, a koncentráció pedig a védekezés során sem maradt el. Az előny mégis majdnem elúszott, utolsó pillanatban lehetősége volt a Vardarnak egyenlíteni. Kiss Éva óriásit védett, az ő parádés megmozdulásával BL-győztes a Győr.

A bronzmérkőzésen a CSM Bucuresti 31-30-ra győzte le a Rostov-Don csapatát.

Győri Audi ETO KC – HC Vardar 27-26 (9-9, 20-20)
Győr:
Groot 8, Amorim 6, Bódi 4, Hansen 3, Görbicz 3, Oftedal 2, Broch 1
Vardar:
Lekic 6, Radicevic 4, Lacrabere 3, Penezic 3, Lazovic 3, Ristovska 2, Kuznetsova 2,  Canadija 2, Cvijic 1