Női BL: kiderült, kik lehetnek az ETO és az FTC ellenfelei

Fotó: gyorietokc.hu

A Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria is a főtáblán kezdheti meg a BL küzdelmeit. A két magyar alakulaton kívül 12 csapat helye biztos a csoportkör 16 résztvevőjéből.

Az már korábban kiderült, hogy nem vállalja a BL küzdelmeit az elmúlt szezon után darabjaira hulló ZRK Vardar Szkopje együttese, ám a másik három Final 4 résztvevő (Győr, CSM Bucuresti, Rosztov-Don) biztos indulója a következő évi sorozatnak is. Magyarország mellett Franciaországot biztosan két csapat képviseli majd (Metz, Brest), de Norvégia (Vipers, Larvik) és Dánia is két együttessel vághat neki a sorozatnak (Odense, illetve Kobenhavn Handball; mindkettő újonc a Bajnokok Ligájában).

Németországból a Thüringer HC főtáblás, a Bietigheim pedig selejtezőt játszhat a BL főtáblájáért, ahogy a CSM mellett egy másik román csapat, a friss EHF-kupa győztes Craiova is a selejtezőkörben kezdheti meg esetleges BL-szereplését. Nem kapott viszont helyet a legjobbak között a korábbi sokszoros győztes Hypo Niederösterreich.

A BL következő évi csoportkörének biztos résztvevői:
Győri Audi ETO KC, CSM Bucuresti, Buducnost, Rosztov-Don, Metz Handball, Kobenhavn Handball, Vipers Kristiansand, Thüringer HC, RK Krim Mercator, IK Sävehof, FTC-Rail Cargo Hungaria, Odense HC, Brest Bretagne Handball, Larvik HK, 1. selejtezőcsoport győztese, 2. selejtezőcsoport győztese

Selejtezőt játszhat a főtáblára kerülésért:
MKS Perla Lublin, HC Podravka Vegeta, Jomi Salerno, Muratpasa BSK, Super Amara Bera Bera, ZORK Jagodina, SCM Craiova, SG BBM Bietigheim

A selejtezőcsoportok sorsolására június 27-én, a végső csoportokéra pedig június 29-én kerül majd sor.