Női BL: kikapott a Győr a Bukarest otthonában

Forrás: Hatharom.com

Péntek este Bukarestben kezdte meg a Győr a Bl második csoportkörének küzdelmeit. A szünetben kettővel vezettek a románok, és a fordulás után pedig eldöntötték a mérkőzést, és legyőzték a magyar csapatot. 

A első félidő 1-3-mas győri előnnyel indult, de Görbicz kihagyott hetese után már a románok vezettek 4-3-ra. Ezt a kis hullámvölgyet átlépve Mörk vezetésével a 18. percben ismét az ETO vezetett (6-7). A 20. percben Ungureanu védéssel segítette a Bukarestet, de sok hiba csúszott a játékba mind a két oldalon, így döntetlen volt az állás (9-9). A félidő végét elrontotta a Győr, és Kurtovic révén már kettővel vezetett a román csapat, és Kiss Évának egy bravúrt is be kellett mutatnia, hogy ne legyen nagyobb a hátrány.

Görbicz egy rossz lövéssel kezdte a második félidőt, és Neagu növelte a bukaresti előnyt (15-12). Támadásban megakadt a magyar csapat, és még emberhátrányból is be tudtak találni a románok. A 45. percben öt gól volt a Bukarest előnye, így Ambros Martinnak időt kellett kérnie (45. perc 20-15). Groot zsinórban háromszor is betalált, de ez nem ért sokat, mert négy perccel a vége előtt is ötgólos hátrányban volt az ETO. Ez a román előny még egy góllal tovább növekedett, így hatgólos vereséget szenvedett a Győr Romániában.

CSM Bucuresti-Győri Audi ETO KC 28-22 (13-11)
Bucuresti:
Kurtovic 8, Neagu 7, Mehmedovic 4, Manea 2, Niombla 2, Hagman 2, Gulldén 2, Fraftjord 1
Győr:
N. Mörk 8, Tomori 7, Groot 3, Broch 1, Knedlikova 1, Bódi 1, Hansen 1,