Női BL: klasszissal erősített a Vardar

Polina Kuznetsova Forrás: rushandball.ru

A ZRK Vardar csapata 2 éves szerződést kötött Polina Kuznetsovával, az orosz válogatott és a Kuban Krasnodar világklasszis balszélsőjével.

A 30 esztendős klasszis kétszeres világ-, s egyszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát. A riói olimpiai játékokon beválasztották a torna legjobb csapatába, korábban pedig volt már All Star-csapat tagja világbajnokságon, s kontinensviadalon is.

Ahogy korábban megírtuk, a Vardar több kulcsjátékosát is elvesztette az idény után, s a klub egyedül Dragana Cvijic személyében tudott klasszist szerződtetni. Kuznetsova ugyanakkor elit megoldás lehet balszélső poszton, így a Vardar bízhat abban, hogy a csapat nem fogja megérezni a távozó Mavsar és Herrem hiányát.

A kiváló balszélső nyilatkozatában kifejezte örömét az új kontraktus miatt, s jelezte, hogy mindig is szerette volna kipróbálni magát egy profi klubnál, ahol reményei szerint új szintet érhet majd el játékával.

A Vardar a pénteki BL-sorsoláson az első kalapban szerepel, így akár arra is sor kerülhet, hogy már a csoportmeccsekre összesorsolják az orosz Rostovval. Ebben az esetben Kuznetsova akár saját húgával, a szintén klasszis Anna Vjakhirevával szemben is játszhat a BL-ben.