Női Bundesliga: új sztárcsapat van születőben

A női Bundesliga színvonalában meg sem közelíti a férfi bajnokságot, s az érdeklődés is jóval kisebb iránta az országban. A helyenként félamatőr ligában azonban komoly terveket sző az SG BBM Bietigheim csapata, amely hazájában makulátlan idényt zárt, EHF-Kupa döntőt játszott, s jövőre már a BL-ben vitézkedhet.

A Bietigheim csapata öt esztendeje még a Bundesliga másodosztályában szerepelt, ám ezt követően nem csak rendeződött, de jelentősen javult a gárda anyagi helyzete, sztárjátékosokat tudtak igazolni, s idény előtt már egyértelműnek tűnt, hogy a legerősebb csapattal rendelkeznek a ligában. A csapatot erősíti több holland válogatott is, közülük is kiemelkedik a fiatal sztárkapus, Tess Wester. Emellett már két éve megszerezték a jobbátlövő Susann Müllert, aki Győrben csúfos kudarcot vallott ugyan, ám idén már csapata legeredményesebb játékosává vált.  Vele együtt érkezett a rutinos, sokszoros német válogatott Nina Müller (korábban Nina Wörz) is.

Rajtuk kívül a gárdában szerepel még több (német dán és holland) válogatott játékos, többek között Maura Wisser, Angela Malestein, Fie Woller, vagy Luisa Schulze. Mindannyian az utóbbi 3 évben kerültek a csapathoz. A gárda legújabb szerzeménye a lengyel klasszis, Karolina Kudlacz-Gloc. Utóbbi érkezésével már kifejezetten erősnek tűnik a csapat minden poszton, s bár még 1-2 éve is jellemző volt a klubra, hogy nem mindig meggondoltan, posztra igazoltak, most már komplettnek tűnik a gárda.

A Bietigheimnek nincs valós kihívója otthon, s várhatóan dominálni fog hazája bajnokságában. Bár jövőre még úgy tűnik, 5-6 csapat is nagyobb eséllyel pályázik a Final Fourba kerülésre, ám elnézve a csapat lehetőségeit, s folyamatos erősítéseit, nem lenne meglepő, ha hosszú távon a legszűkebb elitbe is be tudna kerülni a klub.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here