Női Eb 2018: magabiztos játékkal, simán vertük a spanyolokat

EHF EURO 2018, Jozo Cabraja / kolektiff

A magyar válogatott esélyt sem adott a spanyoloknak, és szinte végig dominálva a találkozót, remek játékkal verte simán ellenfelét.

Remekül kezdte a mérkőzést a magyar csapat. A támadójáték jól működött, Kiss Éva pedig több büntetőt is hárított az eslő 20 percben. Négy gólos magyar vezetésnél kértek időt a spanyolok (12-8). Ezt követően egyszer két gólra is zárkózhattak volna a hispánok, ám elvétették a lehetőséget, a félidő vége pedig ismét a magyar csapaté volt. Schatzl hibátlanul lőtt, Háfra pedig ellenállhatatlnaul játszott ekkor. Öt gólos előnnyel mehettek Kim Rasmussen lányai a szünetre.

A második félidőt is óriási hévvel kezdte a csapat. Háfra továbbra is elemében volt, Planéta pedig sorra lőtte be a heteseket. Alig hat perc után jött a spanyol időkérés (23-15). Ez sem segített, így 38 perc után már számolhatott a magyar közönség a spanyolokra (25-15). Innen 3 gólt lőttek zsinórban Penáék, de 44 perc után ismét időt kellett kérjenek (27-18). Az utolsó 10 percre érkezve sem csökkent a különbség, így Kim Rasmussen már tudta játszatni a cseréket is. A vége így is sima lett, így két pontot vihet magával a magyar válogatott a középdöntőbe, ahol a román, a német és a mai vereségük után pont nélkül érkező norvégokkal találkozhat.

Magyarország – Spanyolország 32-26 (19-14)
Magyarország:
Planéta 8, Háfra 5, Schatzl 5, Lukács 4, Kovacsics 3, Kovács A. 3, Tóth G. 2, Mészáros 1, Pálos-Bognár 1
Spanyolország:
Martin 6, Lopez 5, M. Gonzalez 3, Hernandez 3, Pena 2, Fernandez 2, Valdivia 2, Rodriguez 2, Arderius 1