Női Eb-selejtező: Győzelem Kecskeméten, csoportelső a válogatott

fotó: https://www.facebook.com/pg/kezivalogatott)

Szombat délután Kecskeméten fogadta Fehéroroszországot a női válogatott, amely egy győzelem esetén csoportelsőként juthat ki a decemberi kontinensviadalra. Az első félidő gyengébb játéka után a második félidőben sikert aratott a magyar csapat, így megnyerte csoportját.

Mind a két csapat hibával kezdte az első támadásait, majd Kovacsics Anikó révén megszereztük a vezetést, de zsinórban hármat lőve fordítottak a vendégek. Kim Rasmussennek időt kellett kérnie a 9. percben mert se elől, se hátul nem működött a magyar csapat játéka (9. perc 2-5). Nem sikerült jól az időkérés utáni periódus sem, és 2-7 után sem nagyon sikerült közelebb férkőznünk. A 23. percben tudtunk 8-10-re feljönni, de Tryzno két góljával visszaállt a négygólos vendég előny. A szünet előtt megindítottunk egy rohamot és a félidőre egy gólra zárkóztunk.

Hornyák Dóra hetesével és egyenlítésével indult a második játékrész, és a 36. percben átvette a vezetést Magyarország, de meglépni nem tudtunk. A 43. percben ritmust váltott a magyar csapat, és meglépett három góllal (21-18). Ez az előny nem tartott sokáig, mert hamar felzárkóztak a fehéroroszok. Emberelőnyben stabilizáltuk magunkat, és újra megszereztük a háromgólos előnyt. Az utolsó öt percet kétgólos előnnyel kezdtük, de a végén egy nagy roham végén, nyolc góllal nyert Magyarország.

Magyarország-Fehéroroszország 30-22 (12-13)
Magyarország:
Hornyák 7, Faluvégi 6, Kovacsics 4, Háfra 4, Schatzl 3, Lukács 1, Szabó L. 1, Puhalák 1, Szekerczés 1, Kisfaludy 1, Tóth G. 1
Fehéroroszország:
Mazgo 5, Vasileuskaya 5, Akhramenka 3, Tryzno 2, Kanaval 2, Silitskaya 2, Kotsina 1, Dronova 1, Shamanouskaya 1