Női Eb-selejtező: körkép két forduló után

Forrás: http://informer.rs

A magyar válogatott két forduló után 100 %-os, s bizakodva várhatja a további fordulókat, ám kérdés, hogy mi a helyzet a többi csapattal, akik szintén pályáznak a csoportonkénti biztos továbbjutást érő első két hely egyikére.

Az első csoportban Norvégia két magabiztos győzelemmel áll a tabella első helyén. A hétvégén Svájcban nyertek a skandinávok, ahol Stine Oftedal 4, Nora Mork 3 gólt szerzett. A csoport másik összecsapásán az MTK-s Gorilskával és a kisvárdai Baloggal felálló Ukrajna verte Horvátországot, hiába lőtt hét gólt is a szintén magyarországi légiós Camilla Micijevic. Rajta kívül a siófoki Katarina Jezic hármat szerzett (Vesna Milanovic-Litre nem lőtt gólt). Itt még harcok lehetnek a továbbjutásért.

A második csoportban a lengyelek szlovákiai győzelme (20-29) sokat érhet (a kecskeméti Yulia Kucerova nem szerzett gólt a találkozón), míg Montenegró az első forduló kínkeserves győzelme után magabiztosan verte Olaszországot (16-23). Itt Lengyelország és Montenegró hibátlan mérleggel (4 pont), míg Olaszország és Szlovákia két vereséggel (0 pont) áll.

Hasonló a helyzet a harmadik csoportban, ahol Svédország és Szerbia áll 4 ponttal két forduló után. Papírforma szerint semmi nem veszélyezteti a továbbjutásukat. Svédország a Feröer-szigeteket verte (15-33) nagyon (Jamina Roberts – 2 gól), míg a szerbek Macedóniában győztek (27-33). A szerb gólokból az érdi Krpez-Slezak kilencet, a váci Radosavljevic hetet, a fehérvári Lavko ötöt vállalt, de ott volt a csapatban Katarina Tomasevic, Tamara Radojevic, Andjela Janjusevic és Marina Dmitrovic is. A másik oldalon Elena Gjeorgjievska 4 gólt szerzett.

Ahogy korábban megírtuk, a négyes csoportban óriási meglepetést okoztak az osztrákok azzal, hogy Kovács Patrícia (5 gól) vezetésével megverték az Anna Punkot (4 gól) is soraiban tudó oroszokat. Így ez a két csapat jelenleg két ponttal áll, míg a Románok vezetik csoportjukat négy ponttal, azt követően, hogy idegenben verték Portugáliát (16-32). A Román csapatban Zamfirescu 2, Perianu pedig 3 gólt lőtt, de ott volt a gárdában a siófoki kapus Dedu is.

Az ötödik csoportban Izland (Palsdottir – 3 gól) és Dánia (Lotte Grigel) csatáját simán nyerte utóbbi (14-29), így négy ponttal vezeti a csoportját. Őket 3 ponttal követi a Szlovéniában is pontot szerző cseh válogatott (28-28), ahol a győri Knedlikova 4 gólt szerzett. Itt Szlovénia lépéshátrányba került, s 1 ponttal áll a pont nélküli Izland előtt.

A hatodik csoport meglepetését a az első játéknap adta, ahol a litvánok pontot raboltak Németországban. A második fordulóban aztán nagyon simán kikapott Litvánia saját otthonában (17-24) Spanyolországtól (Pena 4, M. Gonzalez 1), míg a németek magabiztosan nyertek Törökország ellen (16-30). A csoportot Spanyolország vezeti (4 pont) a németek (3 pont), s a litvánok (1 pont) előtt.

A hetedik csoportban szerepel a magyar csapat is, amely döcögős kezdés után magabiztosan verte idegenben is Fehéroroszországot (18-25), míg a hollandok (Broch 4, van der Heijden 3, Snelder 2, Groot) elgázolták Koszovót(12-40).

Nem csak körvonalazódtak tehát, hanem nagyon erőteljesen ki is rajzolódtak a legtöbb helyen az erőviszonyok.