Női ifjúsági vb: már a négy között a magyar csapat!

Forrás: IHF

Szinte végig vezetve verte a magyar válogatott a spanyol együttest az ifjúsági világbaknokság negyeddöntőjében, s szombaton már a döntőért játszhat. Hogy kivel, az a ma esti német – dél-koreai találkozón dől el.

A magyar válogatott a mérkőzés előtt kihasználta első cserelehetőségét. Kácsor Gréta váltotta Szilovics Fannit. A váci átlövő alapembere Bohus Bea csapatának, ám miután ő alig egy hónapja a junior csapattal világbajnoki címet ünnepelhetett, így csak a tornának ebben a fázisában csatlakozott társaihoz.

A magyar csapat remekül kezdte a találkozót. Pál Tamara góljainak (is) köszönhetően hamar 3 gólos előnyre tettünk szert (6-3). Ezt követően időt kértek a spanyolok, és nem hogy visszajöttek a meccsbe, de meg is fordították azt. A félidő vége viszont a mienk volt, így előnnyel vártuk a második játékrészt (14-11).

A szünet után a spanyolok 9 percig nem szereztek gólt, s ez a 6:0-ás szériánk meg is pecsételte a sorsukat (20-11). A kapuban ma Herczeg Lili parádézott (16 védés), a mérkőzés legjobbja pedig a 7 gólt szerző (s hibátlan statisztikával záró) Bánfai Kíra lett.

Magyarország-Spanyolország 33-20 (14-11)
Magyarország:
Bánfai 7, Pál 5 (3), Schatzl 5, Simon 3, Arany 3, Tóth N. 2, Kácsor 2, Vámos 2, Varga E. 2, Kuczora 1, Albek 1